Če ste prejšnje šolsko leto zaključili z zavidljivim uspehom in izjemnimi dosežki, je lahko štipendija vaša. Mestna občina Maribor je namreč objavila dva razpisa za štipendiranje nadarjenih dijakov, dijakov v srednjem poklicnem izobraževanju ter študentov …

Na spletni strani Mestne občine Maribor lahko najdete razpis za štipendiranje nadarjenih dijakov in študentov Mestne občine Maribor za naslednje šolsko oziroma študijsko leto ter podoben razpis za dijake srednjega poklicnega izobraževanja. Mariborska občina bo nadarjenim dijakom in študentom namenila kar 98 880 evrov iz občinskega proračuna, rok za oddajo vloge pa je za dijake 15. september in za študente 15. oktober.

Javni razpis za štipendiranje nadarjenih dijakov in študentov MOM za šolsko oziroma študijsko leto 2020/2021 najdete na naslednji povezavi. Razpis za poklicno izobraževanje je objavljen na povezavi.

Pa pogoji? Mariborska štipendija je namenjena dijakom, ki so v preteklem šolskem letu dosegli končno oceno najmanj 4 ter se lahko pohvalijo z izjemnim dosežkom, med katere sodijo rezultati šolskih, regijskih in državnih tekmovanj, priznanja za najboljše raziskovalne naloge, udeležba na mednarodnih tekmovanjih, nagrajena znanstveno raziskovalna, umetniška ali druga objavljena dela, objave v strokovnih in znanstvenih revijah ter podobno.

❗️ ŠTIPENDIJE ❗️Na spletni strani Mestne občine Maribor sta objavljena dva javna razpisa, s katerima bo občina…

Gepostet von Mestna občina Maribor am Freitag, 24. Juli 2020

Štipendijo lahko pridobijo tudi dijaki, ki se izobražujejo v srednjem poklicnem izobraževanju, ti pa morajo imeti ob izjemnem dosežku tudi zaključni uspeh, ki mora dosegati najmanj oceno 3. Na razpis za pridobitev štipendije se lahko prijavijo tudi študenti, med pogoji zanje pa je ob izjemnih dosežkih zaključna ocena najmanj 8.