Jutri, 23. septembra, letos prvič obeležujemo praznik slovenskega športa. V Mariboru bo še prav posebej športno, saj bo ta dan pod geslom »Tiho boi pa laufaj« potekal 5. Mariborski mestni tek.

Že tradicionalni Mariborski mestni tek bo letos potekal že 5., vendar bo zaradi trenutne epidemiološke situacije nekoliko drugačen kot doslej. Zaznamuje ga predvsem krovno geslo »Tiho boi pa laufaj«, hkrati pa se bo simbolično začel na državni praznik slovenskega športa, ki ga letos praznujemo prvič.

Mariborski mestni tek, ki ga organizira Športna zveza Maribor bo zato potekal več dni, svojo udeležbo pa boste dokazovali s tekaškimi fotografijami na posameznih tekaških točkah, ki jih bo mogoče najti širom mesta.

Kako lahko sodelujete na 5. Mariborskem mestnem teku?

  1. Izpolni prijavo, ki jo najdeš na spletni strani Gibaj Maribor
  2. S potrjeno prijavnico v Hervisu (Europark) prevzemi svoj tekaški trak. med 21.9. in 25.9., 17.00-19.00
  3. Med 23.9. in 27.9. naredi tekaško fotko na eni od tekaških točk
  4. Objavi svojo fotko iz ene od tekaških točk in print screen poljubne traso, ki si jo odtekel in izmeril (npr. Strava). Objaviš na linku, ki si ga prejel ob potrditvi prijave
  5. Ob koncu dogodka, 28.9. – 4.10. v Hervisu prevzemi svojo medaljo in se poteguj za super nagrade pokroviteljev teka

Podrobnosti o dogajanju najdete v okviru Facebook dogodka Maribor laufa – 5. Mariborski mestni tek

Tekaške točke, na katerih lahko posnameš svojo tekaško fotografijo in si z njo pritečeš nagrado, se bodo nahajale na Trgu Leona Štuklja, na promenadi mestnega parka, na Lentu ter na začetku Betnavskega gozda.