Turistična zveza Slovenije (TZS) je na včerajšnjem slavnostnem dogodku podelila priznanja najbolj urejenim in gostoljubnim krajem v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2019. V kategoriji mladinskih prenočišč je zablestel prav mariborski Hostel Pekarna.

Turistična zveza Slovenije (TZS) je na včerajšnjem slavnostnem dogodku podelila priznanja najbolj urejenim in gostoljubnim krajem v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2019. V kategoriji mladinskih prenočišč je z drugim mestom nagradila tudi mariborski Hostel Pekarna.

Najbolj gostoljubni hostel je v Celju, Maribor takoj za petami

Letos se je na državno tekmovanje akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna uvrstilo 90 mest in krajev, 18 kampov in glampingov, sedem mladinskih prenočišč, 28 tematskih poti in Petrolovi bencinski servisi. Na sredinem večernem dogodku so podelili priznanja najbolje ocenjenim mestom, turističnim, zdraviliškim in izletniškim krajem, mestnim, vaškim in trškim jedrom, mladinskim prenočiščem, kampom, glampingom,  tematskim potem in Petrolovim bencinskim servisom ter zmagovalcem spletnega glasovanja.

V končnem izboru med mladinskimi prenočišči so se letos znašli MCC Hostel Celje, Hostel Pekarna Maribor, Youth Hostel Ars Viva. Nagrado za najlepši oz. najbolj gostoljubni hostel si je prislužil MCC Hostel Celje, Hostel Pekarna pa je zasedel drugo mesto.

Ti atributi so jih najbolj prepričali

Hostel Pekarna ima v očeh žirije izjemno močno zgodbo – gre namreč za stavbo, kjer je bila v preteklosti pekarna vojašnice. Prenočišče je del mladinskega centra, zato se tu odvijajo številne prireditve, dogodki, projekti, zaradi česar postaja hostel stičišče srečevanja domačinov in gostov. Mladinski hotel sodeluje v številnih projektih povezani z LGBT skupnostjo. Pri sami opremi je bil velik poudarek na tematskih sobah, ekološki opremi hostla in reciklaži različnih predmetov, ki so jih uporabili na nov, izviren način – kot na primer svetilka z starih kaset. Komisija izpostavlja dobro energijo zaposlenih, ki nudijo gostom različne animacije in igre, poskrbijo za udobje in nemalokrat tudi za zlikano perilo, ker ni običaj v hostlih.