Prestrašena in zaprepadena 26-letnica svojega soseda sumi storitve kaznivega dejanja zastrupitve oz. poskusa uboja njenega psa. Tega bi naj zastrupil s podganjim strupom na njenem dvorišču. Soseda bi naj motil vsak šum mlade podnajemnice, grozil bi naj s smrtjo, da jo bo zažgal, zadavil.

Na družbenem omrežju Facebook se je oglasila 26-letna Mariborčanka, ki svojega soseda sumi, da ji je zastrupil psa. Odkar se je pred pol leta preselila v podnajemniško stanovanje v večstanovanjski hiši, ki si jo sicer delijo štirje, vsak s svojim vhodom, ima s spodnjim sosedom neprestane težave, saj ga moti dobesedno vse. Zaradi najmanjših šumov grozi s smrtjo, da jih bo vse zažgal, zadavil. Z njenim dovoljenjem objavljamo zapis, a brez njenega imena (slednje hranimo v uredništvu).

“Prvič je kričal zaradi tepiha, ki sem ga sušila na oknu, saj se je dotikal njegove strehe. Potem pa ga je začelo motiti prav vse! Sesanje, hoja po stanovanju, igranje mačk po stanovanju, hoja psa, pogovor s prijatelji, pogovor preko telefona itd. In vsakič, ko ga kaj zmoti, odpre teraso, kriči in grozi, da bo prišel gor in nas bo vse ubil, zadavil, sežgal, maha z raznimi predmeti češ, da jih bo vrgel v mene ali okno in podobno,” je zapisala že pošteno prestrašena mladenka. 

Njen upor ga je podžgal h krutemu dejanju …

A po štirih dnevih je bilo tudi njej vsega dovolj. Ob vnovičnem izpadu zaradi psa mu je zakričala nazaj, naj si pač napravi debelejše stene. “Predvidevam, da ga je to podžgalo k dejanju,” pojasnjuje, čeprav fizičnih dokazov nima. Nekdo ji je zatem namreč skušal ubiti psa, na njeno dvorišče, kjer se pes lahko prosto sprehaja, in ki se stika s sosedovo ograjo, je nastavil podganji strup.

“Moj pes je vedno na povodcu, na sprehodu smo vedno pazljivi, da nič ne poje, niti mu ne pustim, da bi kaj dolgo vohal… Zato se je to zagotovo zgodilo na mojem dvorišču, ki se stika z sosedovo ograjo. Na dvorišču pa je Buda bil brez strogega nadzora, saj si nikoli nebi mislila, da bi se mu zgodilo kaj takega! Budimir je izredno prijazen, tih kuža, ki se najraje igra in pod nobenim pogojem si ni zaslužil tega!”

Veterinar potrdil prisotnost podganjega strupa

Včeraj zvečer je njen pes prvič pokazal vidne znake zastrupitve. Bil je zelo apatičen, neprenehoma je bruhal kri. Ta mu je kapljala tudi iz ust, noska in danke. Takoj ga je odpeljala k veterinarju, ki je potrdil, da gre za zastrupitev z podganjim strupom.

“Zdravimo ga že dva dni in preživel je samo zato, ker je velik fant!” Buda se je torej izmazal, čeprav se še ne odziva, kot sicer.

Dekle prestrašeno, ne ve kaj storiti

26-letnica se je sedaj znašla v precepu, saj ne ve kako naprej. “Seliti se zdaj takoj zaradi finančnih razlogov ne morem, vendar pa se mora to nehati takoj! Zdaj, ko so se zadeve z psom malo umirile, sem se odločila, da podam izjavo tudi na policijo, vendar sem prepričana, da je dotični star znanec policije in da to nebo preprečilo incidentov v bodoče,” še dodaja. Za Maribor24 je povedala, da ima domnevni storilec tudi sam psa, ki pa ga zanemarja. Pes bi naj bi venomer zunaj in neprestano lajal, lastnik pa nanj kriči, naj utihne.