Voznik Marpromovega avtobusa je pred dnevi več kot 80 let staro gospo, ki je mahala na pomoč, nesebično zapeljal skoraj do njenega doma, kljub nerganju potnikov. Še več, zapustil je avtobus in ji pomagal preko ceste …

Na družbenem omrežju se je oglasila Mariborčanka, ki želi s svojo objavo doseči voznika Marpromovega avtobusa, ki je kljub nerganju potnikov nesebično pomagal njeni starejši teti, ki jih šteje krepko preko 80 let.

Zapeljal jo je skoraj do njenega doma, četudi se ni ustavil na postajališču

“Moram zapisati, ker ne vem kako se drugače lahko zahvalim,” je svoj zapis na družbenem omrežju Facebook pričela Mariborčanka, ki ima starejšo teto, častitljivih let, šteje jih krepko preko osemdeset. Ker je bila v minulem tednu na dopustu, je bila teta sama. Ko se je vrnila, jo je poklicala, teta, ki živi na Ljubljanski cesti, pa ji je povedala ganljivo zgodbo, ki jo je doživela v Mariboru.

“Ker te ni bilo, sem šla sama na sprehod, do trgovine. Do tja nisem prišla, postalo mi je slabo, nisem mogla več stopiti. Mimo je pripeljal avtobus, mahala sem z berglo in šofer je ustavil, (četudi) ni bila postaja. Stopil je ven iz avtobusa, vprašal, kje sem doma, mi pomagal vstopiti na avtobus in me odpeljal, kolikor je lahko blizu mojemu bloku. Pomagal mi je zopet izstopiti, pomagal mi je preko ceste in bila sem doma. Potniki v avtobusu so zelo nergali.
Spoštovani g. šofer, v svojem in tetinem imenu se vama iz vsega srca zahvaljujeva in vama želiva vse dobro.”