Dražba v elektronski obliki se je začela včeraj (poteka še danes in jutri) in za vsako stanovanje poteka največ eno uro.

Poročali smo, da je Mestna občina Maribor 12. aprila, potem ko je preklica marčno dražbo v živo, razpisala elektronsko javno dražbo, v okviru katere prodaja 17 stanovanj v občinski lasti. 28. aprila ob 12. uri je potekel rok za oddajo varščin. Darko Lorenčič, zaposlen v Uradu za gospodarske dejavnosti pri Mestni občini Maribor, nam je pojasnil, da so prejeli varščine za 16 od 17-ih stanovanj: “Skupno smo prejeli 350 varščin. Tako visoka številka nas je nekoliko presenetila, ni pa bila čisto nepričakovana, saj je bilo za stanovanja, tako preko telefona kot tudi elektronske pošte, zelo veliko interesa.”

Dražba poteka še danes in jutri

Dražba v elektronski obliki se je začela včeraj (poteka še danes in jutri) in za vsako stanovanje poteka največ eno uro. “Po eni uri oziroma že prej, če ni višanja, se dražba zaključi. Za včeraj lahko povem, da so cene uspešne. V povprečju so se dvignile za 100 odstotkov od izklicnih cen. Končni podatki bodo znani v petek. Kar pa zadeva stanovanja, pa lahko povem, da so tista na Maistrovi v nekoliko boljšem stanju kot ostala.”

Za včeraj lahko povem, da so cene uspešne. V povprečju so se dvignile za 100 odstotkov od izklicnih cen. Končni podatki bodo znani v petek.

V roku 15 dni po končani dražbi bodo kupci stanovanj podpisali pogodbe, plačilo pa se izvede 15 dni po obojestransko podpisani pogodbi.