Na razpis za direktorja se je prijavilo 13 kandidatov, med njimi tudi sedanji direktor Mariborskega vodovoda.

Po tem, ko je bil po 12 letih vodenja mag. Danilo Burnač razrešen z mesta direktorja Mariborskega vodovoda, se je na razpis za novega direktorja prijavilo trinajst kandidatov.

Ob razrešitvi Danila Burnača je župan Saša Arsenovič dejal, da je bil sklenjen sporazum med direktorjem Mariborskega vodovoda Danilom Burnačem in nadzornim svetom podjetja o predčasnem zaključku mandata ter da so se pogledi na vizijo Javnega holdinga Maribor in s tem razvoja in vodenja Mariborskega vodovoda pomembno razlikovali. O tem smo obširneje poročali v prispevku Burnač ni več direktor Mariborskega vodovoda.

Med kandidati tudi sedanji direktor

Za novega direktorja se je prijavilo trinajst kandidatov, med njimi tudi sedanji direktor Mariborskega vodovoda Sergej Danč ter Peter Levstek, ki je v vodstvu vodovoda odgovoren za razvojni in tehnično operativni sektor.

Ostali prijavljeni kandidati so: Peter Cokan, Boštjan Jambrovič, Darjan Žagar, Simon Krampač, Ludvik Hriberšek, Černec Dean, Tatjana Pavlič Rosulnik, Miran Jug, Avgust Zavernik, Božidar Resnik in Severin Muršič.