V okviru akcije šivanja vrečk, ki jo izvaja Zveza prijateljev mladine Maribor, je gospa Alojzija zašila kar tisoč unikatnih vrečk za sadje in zelenjavo. Vrečke bodo oktobra razdelili vsem obiskovalcem mariborskih tržnic. Akcija Vrečka srečka traja še do 19. septembra.

Foto: ZPM Maribor

Kot so zapisali na Facebook profilu Zveze prijateljev mladine Maribor, je gospa Alojzija zašila kar 1000 unikatnih vrečk za sadje in zelenjavo. V ZPM Maribor so navdušeni in izredno veseli, saj bodo zaradi njenega trdega dela vrečke oktobra lahko razdelili vsem obiskovalcem mariborskih tržnic.

Z akcijo Vrečka srečka se želijo izogniti nepotrebni porabi plastičnih vrečk

S pomočjo še drugih, ki so izdelali vrečke in jih poslali, bo akcija Vrečka Srečka izpolnila svoj namen – izogniti se nepotrebni porabi plastičnih vrečk.

Z akcijo šivanja vrečk za sadje in zelenjavo za večkratno uporabo – VREČKA SREČKA, želijo namreč prispevati k spremembi nakupovalnih navad in zmanjšati obtok plastičnih vrečk za enkratno uporabo.

Kot zanimivost navajajo, da je gospa Alojzija za šivanje porabila 750 m vrvice in kar 19.390 m sukanca! To je skoraj toliko kot razdalja od Maribora do Slovenske Bistrice.

Kot zanimivost navajajo, da je gospa Alojzija za šivanje porabila 750 m vrvice in kar 19.390 m sukanca! To je skoraj toliko kot razdalja od Maribora do Slovenske Bistrice. Na fotografijah se lahko vidijo tudi nekatere posebej lepe in domiselne vrečke s čudovitimi detajli. Ena ima všita celo zelišča in je tako dišeča vrečka Srečka. ZPM se zahvaljuje tudi gospe Renati za donacijo starih zaves.

Foto: ZPM Maribor

Akcija traja do 19. septembra

Akcija VREČKA SREČKA bo trajala do 19. septembra. Do takrat lahko pošljite ali dostavite vrečke (ZPM Maribor, Razlagova 16, Maribor), ki jih bodo nato oprali in jeseni, ko bodo tržnice polne domačih jabolk in zelenjave, razdelili kupcem. Pošiljate lahko tudi fotografije vrečk, ki jih boste sešili in tako pomagajte k šivanju spodbuditi čim več ljudi.

Fotografije: Zveza prijateljev mladine Maribor