Mestno središče je, kot sedaj že vsak petek, ponovno polno glasnih protestnikov na kolesih, ki zahtevajo konec samovolji vlade, korupciji.

Nov petek, novi protesti. Tokrat je lepo vreme v mestno središče privabilo precej več protestnikov kot teden dni nazaj. “Na oko” bi lahko rekli, da jih je vsaj kakih 600. Kot vselej, tudi tokrat zaokrožujejo znano silhueto mesta, številni s pregovornimi transparenti na račun vlade. “Narava naprej”, Janšizem je fašizem”, “Stop gonji za profitom”, “Podnebna kriza, stanovanjska kriza, zdravstvena kriza = kriza kapitalizma” in podobni opozarjajo tako na korupcijo v vladi in njeni samovolji, kot na ignoranco do podnebnih sprememb, zlasti v oziru aktualnih odločitev okoljskega ministra, ki pod vprašaj postavljajo neokrnjeno naravo v prid kapitalu.

“Vlada želi iz nas napraviti madžarsko kolonijo”

Slišati je žvižge in glasna skandiranja, ki precej preglasijo tista izpred tedna dni. Policisti, teh ni veliko, v glavnem mirujejo in opazujejo dogajanje, saj tudi ni omembe vrednih izgredov.

“Protestiram zato, ker so se vse pomembne družbene spremembe zgodile izven institucij, na ulicah. Ker je treba ustaviti vlado, ki s svojimi odločitvami pospešuje uničevanje naravnega okolja, napoveduje privatizacijo javnih dobrin in želi iz nas napraviti madžarsko kolonijo. Hkrati pa je čas, da odločanje v družbi prevzamemo delavni ljudje, ki vse ustvarjamo in ne te ali one sluge vladajočega razreda, ki se zadnjih 30 let izmenično izmenjujejo na oblasti,” je za Maribor24 izjavil eden izmed protestnikov na kolesu.