Cilj je bil v enem dnevu opraviti čim več vzponov in spustov iz spodnje do zgornje postaje Pohorske vzpenjače ter tako zbrati sredstva za letovanje otrok. Pohod namerava zaključiti danes ob osmih zvečer.

FOTO: Marko Pigac - MP Produkcija

S tradicionalnim sloganom Nemogoče je samo beseda se je ultra tekač Robert Kereži včeraj zvečer, ob 20.00 uri, izpred Gondola fun bara ob spodnji postaji vzpenjače podal na svojevrsten dobrodelni podvig 24 h Pohorje 2020.

FOTO: Marko Pigac – MP Produkcija

Njegov cilj je v enem dnevu opraviti čim več vzponov in spustov na Mariborčanom dobro znani poti iz spodnje do zgornje postaje Pohorske vzpenjače. Zaključiti namerava danes ob polnoči.

FOTO: Marko Pigac – MP Produkcija

Pridružili so se mu tudi ostali pohodniki in tekači, ki jih je sicer pred tem pozval, da se mu pridružijo ter s prostovoljnimi prispevki in donacijami pomagajo otrokom iz Mladinskega doma Maribor. Te želijo peljati na poletno letovanje.

Če bi radi pomagali otrokom iz Mladinskega doma Maribor, lahko izbrani znesek nakažete na njihov transakcijski račun: SI56 0110 0603 0690 241 s pripisom: KOLPA.

Podrobnejše informacije o dogodku in možnostih oddaje prostovoljnih prispevkov najdete na spletni stran www.ultrarobert.si ali www.mladinski-dom-mb.si.

Organizator dogodka, Športno društvo Ultra+Robert, je izpeljalo že niz uspešnih projektov, od tega večinoma dobrodelnih. Med zadnjimi je zelo odmeven humanitarni projekt Nemogoče je samo beseda 2019, s katerim so zbirali denar za Slovensko društvo Hospic. V septembru istega leta pa tudi prvi mednarodni trail tek prijateljstva – Vranov let 2019, v spomin na reševalno akcijo, ki se je zgodila med drugo svetovno vojno.