Župan Saša Arsenovič in vinska kraljica sta v okviru največjega štajerskega praznika svečano krstila mošt.

Danes ob 11:11 se je v Mariboru začel največji štajerski praznik: Martinovanje. Župan MO Maribor Saša Arsenovič je nagovoril širno množico na Trgu Leona Štuklja. “Drage Mariborčanke, Mariborčani, Martin je zahvala jeseni, zahvala vsem, ki se trudijo, da so vinogradi na jesen tako bogati. Zahvalil bi se vsem, ki ste celo leto delali v vinogradih in poskrbeli, da je prav danes mošt postal vino.” Zahvalil se je tudi Zavodu za turizem, ki je ta dogodek organiziral že 36-ič. Po svojem nagovoru sta župan in Vinska kraljica Slovenije Meta Frangež svečano krstila mošt in ga napravila za vino.

Takšen je preostanek današnjega programa

Danes ob točno enajst minut čez enajsto se je v Mariboru pričel praznik na god sv. Martina. Martinovanje v Mariboru je največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji, ko se v štajerski prestolnici zbere tudi 20.000 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Poklon jeseni in veselo druženje na Trgu Leona Štuklja spremljata bogat kulturno-zabavni program ter seveda tradicionalna vinsko-kulinarična ponudba.

Preostanek današnjega programa prišteva nastop ansambla Poskočni muzikanti (ob 15. uri), nastop skupine Dejan Vunjak & Brendijeve barabe (ob 18. uri) ob 20. uri pa nadaljujejo z glasbo Radia Maribor, prireditev se konča ob 21. uri.