VOLITVE

FOTO: Kramarski sejem po novem odprt še ob četrtkih, nekateri kupci brez mask

3 leta
Kot je za Maribor24 dejala najemnica prostora na Teznem Sergeja Lovec, bo kramarski sejem deloval v okrnjeni obliki; prodajalo se bo zlasti sadike in živila. Odslej bodo v dopoldanskih urah odprti tudi ob četrtkih, pri tem pa vnovič opozarjajo, da morajo kupci nositi zaščitne maske in se držati varnostne razdalje.

Danes, 25. aprila, je odprl vrata boljši sejem na Teznu v Mariboru. Sejem so zaradi odloka, ki prepoveduje posredovanje storitev in blaga v nedeljo prestavili na soboto.

Prodajajo se zlasti sadike

Najemnica prostora in organizatorka sejma Sergeja Lovec je za Maribor24 izrazila precejšnjo zadovoljstvo s prodajo. Kot navaja, se prodajajo predvsem sadike, ki so jih danes prodajali na približno 17 stojnicah. “Glede na to da smo bili kar vrženi v morje, smo danes kar splavali,” nam je zaupala. Sejem bo jutri sicer zaprt, kakor so odslej ob nedeljah zaprte tudi trgovine, zato bo za časa epidemije sejem potekal ob sobotah, po novem tudi ob četrtkih, prav tako med 6. in 12. oziroma 13. uro.

Kupci ne upoštevajo pravil, nekateri prihajajo brez mask

“K sreči smo z zdravstveno inšpekcijo našli skupni jezik glede dovoljene prodaje sadik in živil, navsezadnje gre za veliko območje na prostem in tako lažje tudi upoštevamo vse varnostne ukrepe. Vsi prodajalci nosijo maske in so opremljeni z razkužili, žal pa se veliko obiskovalcev tega ne drži,” je bila kritična. V naslednjih dneh na sejmu pričakujejo, da tudi obiskovalci nosijo maske, četudi gre za odprt prostor. Navsezadnje se na njem združuje večje število ljudi.

Sejem v okrnjeni obliki

Sejem poteka v okrnjeni izvedbi, mogoče ga bo obiskati danes med 6. in predvidoma do 13. ure. “Za zdaj bomo začeli s prodajo živil, sadik in rož”, je za Radio Maribor povedala organizatorica sejma Sergeja Lovec. Na sejmu bo potrebno upoštevati ukrepe ob epidemiji koronavirusa, kot so obvezno nošenje zaščitne maske, razkuževanje rok in varnostna razdalja.