Kljub temu da se skate park sploh še ni uradno odprt, je včeraj presenetilo, da je nabito poln otrok in mladine, tam so bili celo malčki s skiroji.

Kljub temu da skate par uradno še ni odprt, se po njem vozi, vse kar ima kolesca. V ponedeljek popoldne je tam kar vrvelo od življenja: mladina na kolesih, otroci na skirojih, nekateri z rolerji, spet drugi s kotalkami. Človek bi pomislil, da je Skate park že odprt za javnost, vendar temu ni tako. Da poligona ne smemo uporabljati, opozarja predvsem rdeče-beli varovalni trak. A mladi se niso pustili motiti. Po resnično mojstrsko narejenem skate parku jih je (neuspešno) lovil gospod in jih opozarjal, da morajo zapustiti igrišče. Četudi se ni predstavil, nam je zaupal, da igrišču še manjka varovalna ograja, ki bo očitno nared čez nekaj dni.

Uradna otvoritev čez nekaj dni

Spomnimo, kot smo že poročali, se bo skate park uradno otvoril 26. 10., ko bo na njem prvič organizirano državno prvenstvo v kotalkanju. Mladina bi tako morala počakati le še nekaj dni, seveda pa je mladim, neučakanim, nadebudnim športnikom to težko dopovedati.

Izkazan interes kaže na potrebo po tovrstnih športnih poligonih

Tolikšen obisk skate parka, četudi slednji še sploh ni odprt za javnost, resnično kaže na potrebo po tovrstnem poligonu v Mariboru. Nič kaj drugače ni bilo niti nedaleč proč, na leta 2017 dodatno obnovljeni BMX progi, kjer je bila prava gneča. Morda kaj podobnega ne bi škodilo vzpostaviti tudi na katerih drugih koncih Maribora. Navsezadnje bi slednje mlade prignalo ven, proč od ekranov, glede na izkazan interes pa takšni športni poligoni zagotovo ne bi samevali.

Skate park v Mariboru bo po površini največji v Sloveniji in bo dopolnjeval načrtovan park ob Pekrskem potoku, o katerem smo že obširno poročali.