Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor je na mednarodnem srečanju gastronomsko-turističnih šol (GATUS), ki je v Poreču potekalo med 10. in 13. oktobrom, dosegla zavidljiv uspeh.

Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor je na mednarodnem srečanju gastronomsko-turističnih šol (GATUS), ki je potekalo med 10. in 13. oktobrom v Poreču, dosegla zavidljiv uspeh. Dijaki Lucija Bezjak, Klavdija Slaček, Klara Otič, Blažka Berlič, Natalija Bedenik, Pia Rep, Jan Planšak, Jure Zelenik in Tilen Žigart so z mentorji Bojano Korez, Smiljanom Benkovičem in Darinko Zorko osvojili dve zlati odličji in eno srebrno. Tekmovali so v vseh treh kategorijah in tako na šolo ponovno povrnili odlično priznanje.

Na tekmovanju GATUS so tekmovale ekipe dijakov iz Srbije, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Slovenije in Hrvaške.

Uspehi prejeli v vseh treh kategorijah

  1. Kategorija: Priprava svečanega pogrinjka in mešanje koktajlov
  • ZLATO priznanje – dijaki Blažka Berlič, Jan Planšak in Tilen Žigart; mentor Smiljan Benkovič
  1. Kategorija: Priprava nacionalne jedi in priprava sladice
  • SREBRNO priznanje – dijaki Jure Zelenik, Natalija Bedenik in Pia Rep; mentorica Darinka Zorko
  1. Kategorija: Priprava in predstavitev turističnega aranžmaja in turistični spominek
  • ZLATO priznanje – dijaki Lucija Bezjak, Klavdija Slaček in Klara Otič; mentorica Bojana Korez

“Ponosni smo na dijake, ki so s svojim znanjem, suverenim nastopom, pridnostjo in predanostjo pokazali, vse najboljše, kar smo jih mentorji naučili na šoli z okusom – na SŠGT Maribor,” pa so uspeh dijakov izpostavili na Srednji šoli za gostinstvo in turizem.