Maske v nakupovalnem središču Europark so zaenkrat še vedno obvezne.

Nakupovalno središče Europark Maribor je danes presenetil z novim delovnim časom, ki odslej več ne prišteva nedelj. Interspar bo tako odprt vsak dan, med ponedeljkom in soboto od 8. do 21. ure. Preostale prodajalne bodo obratovale med 9. in 21. uro.

Spoštovani obiskovalci, v megamarketu Interspar lahko nakupujete od ponedeljka do sobote vse od 8. ure zjutraj. 😊

Gepostet von Europark Maribor am Donnerstag, 28. Mai 2020

Ob nedeljah nič več v trgovino

Tudi v Qlandiji Maribor imajo identičen urnik: nedelje so zaprte, prodajalne se odpirajo ob 9. uri in zapirajo ob 21. uri, z izjemo Interspara, ki se vsak dan med ponedeljkom in soboto odpira ob 8. uri. V Mercator centru so odprti vsak dan med ponedeljki in sobotami med 8. in 21. uro, z izjemo petka in sobote, ko se odpirajo že ob 7. uri.

V Europarku zaenkrat maske še obvezne

Čeprav je včeraj direktor NIJZ Milan Krek na popoldanski novinarski konferenci dejal, da nošenje mask za zdrave osebe več ni potrebno, potem pa je vest potrdila tudi Vlada RS na njihovem Instagram profilu, se večina nakupovalnih centrov so točnih navodil vlade za umik obveznega nošenja zaščitnih mask še ni odločila. Tako je tudi v Europarku še naprej potrebno nositi maske in upoštevati druge preventivne ukrepe (vzdrževati varnostno razdaljo in si razkuževati roke). Enako velja tudi za Qlandio Maribor.

Več o morebitni spremembi sklepa o obveznem nošenju mask pa bo v ponedeljek povedal minister za zdravje Tomaž Gantar.