Prepoved obratovanja ob nedeljah je pred dnevi prenehala, zato so nekatere trgovske družbe že prejšnjo nedeljo odprle vrata kupcem. Europark jih odpira to nedeljo.

Europark Maribor bo od 2. avgusta dalje ponovno posloval ob nedeljah. “Tako se bodo lahko obiskovalci tudi ob nedeljah med 9. in 15. uro sprehodili po štajerskem nakupovalnem središču, opravili vse nakupe in sproščeno posedeli na eni izmed teras tamkajšnjih lokalov. Še vedno pa sta zdravje in varnost tako obiskovalcev kot zaposlenih na prvem mestu, zato v Europarku Maribor še naprej sledijo priporočilom uradnih institucij glede upoštevanja vseh varnostnih ukrepov,” so sporočili z Europarka.

Vlada je odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom sprejela sredi marca v okviru ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa. Po njem so bile trgovine ob nedeljah in dela prostih dneh zaprte, odprti so bili lahko le bencinski servisi in lekarne.

Prepoved obratovanja ob nedeljah je prenehala prejšnji petek, zato so nekatere trgovske družbe že prejšnjo nedeljo odprle vrata kupcem.