Letos kar 65. obletnico hortikulturnega ustvarjanja obeležuje Cvetličarna Aralija, ki deluje v sklopu Pogrebnega podjetja Maribor. Svoje stvaritve ta teden predstavlja pred svojimi prostori, v petek pa bo obletnico obeležila s posebno prireditvijo.

Cvetličarna Aralija s svojim hortikulturnih ustvarjanjem že vrsto let olepšuje podobo Maribora, prvenstveno pa se ukvarja z žalno floristiko in hortikulturnim ustvarjanjem mesta spomina. Ob svojem jubileju pa se bodo mojstrice cvetja predstavile nekoliko drugače.

Ob jubileju razstava in prireditev

Cvetlične stvaritve strokovnjakinj Cvetličarne Aralija so vse od srede, 9. septembra, postavljene pred njihovimi prostori, kjer poteka razstava »Flower&Fashion«, ki bo na ogled do petka, 11. septembra. Takrat se bo praznovanje zaključilo s kratkim kulturnim programom ob 13. uri, ki ga bosta izvajala ga. Vesna Marta Čobal in g. Otmar Plavčak, z zgodbami mesta pa ga bo obogatil še Tone Partljič.

Praznovanje se bo zaključilo v petek, 11. septembra, s kratkim kulturnim programom ob 13. uri, ki ga bosta izvajala ga. Vesna Marta Čobal in g. Otmar Plavčak, z zgodbami mesta pa ga bo obogatil še Tone Partljič.

Pobreška Cvetličarna Aralija deluje že 65. let. Dnevno izdelajo tudi do 30 vencev in nagrobnih aranžmajev, letno pa poskrbijo za več kot 1300 pogrebov. Ob žalni floristiki se ukvarjajo tudi z drugačnimi cvetličnimi aranžmaji za poroke, rojstne dneve, popestritev doma ali kaj drugega.