Bike park Pohorje bo od aprila vključen v Gravity card, ki z isto vozovnico omogoča vožnjo v dvajsetih evropskih kolesarskih parkih.

Iz Marproma so sporočili, da so podpisali pogodbo z združenjem Gravity card, ki omogoča vstop v kolesarske parke številnih evropskih držav. Bike park Pohorje bo tako del združenja od aprila prihodnje leto, z enotno sezonsko vozovnico pa bodo kolesarji lahko obiskali več evropskih držav.

Sezonska vstopnica za 499 evrov

»Pogodbo smo podpisali v novembru, sezonska vstopnica pa bo v Bike parku Pohorje veljala od četrtega aprila do osmega novembra,« so nam sporočili iz Marproma. V združenje Gravity card je v tem letu vključenih 20 kolesarskih parkov iz šestih držav – Avstrije, Nemčije, Švice, Italije, Češke in Slovenije (Kranjska Gora in Krvavec). V prihodnjem letu bo zraven Maribora priključen še avstrijski Bad Kleinkirchheim. Cena sezonske vstopnice, ki velja v več kot dvajsetih evropskih kolesarskih parkih, je 499 evrov za odrasle in 235 evrov za otroke.

Na Pohorju več tujih kolesarjev

Za vstop v Gravity card je Bike park Pohorje moral izpolniti različne pogoje, ki se nanašajo na proge, žičniško in drugo infrastrukturo kolesarjev. V Marpromu si od vključitve v združenje obetajo večje število tujih kolesarjev na Pohorju, »predvsem tistih, ki poletne počitnice preživljajo tako, da obiskujejo različne kolesarske parke po Evropi.« Pričakujejo pa tudi, da se bodo v Mariboru zadrževali več dni.

Na Pohorje trenutno še vedno s kolesom

Kljub začetku zimske sezone pa z Marproma sporočajo, da je še vedno odprt tudi kolesarki park. »Tako bo ostalo, dokler bodo vremenske razmere še omogočale spuste z gorskimi kolesi,« so nam še sporočili z Marproma.