Zaradi precej zmanjšanih finančnih sredstev s strani donatorjev in sponzorjev bo letos Festival Lent potekal v precej okrnjeni obliki konec avgusta. Art kamp pa bodo zagotovo izvedli, a časovnica še ni znana.

Na današnji novinarski konferenci je Saša Arsenovič obljubil tako izvedbo Festivala Lent, kot tudi Art Kampa, ki je vsako leto uprizorjen na območju Mestnega parka Maribor. Kdaj bodo izvedli Art Kamp, sicer še ni jasno, je pa celoten festival prestavljen na avgust, pred pričetkom šole, o čemer smo že poročali. 

Art kamp vsekakor bo, Festival Lent pa v okrnjeni obliki

“Glede Festivala Lent bomo morali upoštevati spremenjene okoliščine, kar pomeni tudi manj prihodkov s strani sponzorjev in donatorjev. Naredili bomo en projekt, ki bo združeval, a ne bo toliko čezmejen. Pokazati bomo morali svojo kreativnost,” je poudaril. Vsa prizorišča pa bodo ponovno umeščena ob Dravi.

Kot še dodaja, pa je MO Maribor samo eden izmed deležnikov, zato občina sama tega ne more sproducirati. Festival tako zagotovo bo, a v manjšem obsegu in z manjšimi sredstvi.

Festival letos lokalnega pomena

Namesto tujih gostov bi ga letos obogatili z domačimi izvajalci, ki so bili sedaj navsezadnje kar dva meseca povsem brez dela. “Nevem zakaj bi vabili tuje, ko pa imamo toliko svojih,” je nedavno za Maribor24 dejal Boris Črnič, vodja odnosov z javnostmi Narodnega doma Maribor. A tudi sicer je prihodnost letošnjega festivala še vedno precej negotova. Vse je odvisno od državnega ukrepa prepovedi javnega zbiranja, saj se na festivalih praviloma zbere tudi več kot 500 ljudi.