Po zahtevni operaciji stopal, ki so jo letos januarja opravili kirurgi v ZDA, je Mariborčanka Lana Beranič lahko naredila prve korake.

FOTO: Marjan Beranič/Facebook

Po zahtevni operaciji stopal, ki so jo letos januarja opravili kirurgi v ZDA, je Mariborčanka Lana Beranič lahko naredila prve korake, je sporočil njej oče Marjan Beranič, ki je na družbenem omrežju zapisal, da je njegova hči z dovoljenjem dr. Paleya naredila prve korake. Lana je nasmejana z veseljem po dolgi rehabilitaciji stopila na noge, a tokrat še z mavcem.

FOTO: Marjan Beranič/Facebook

Spomnimo …

Lana je zaradi deformacije stopal s katero se je rodila, že kot deklica nosila čevlje velikosti 40. Ravno zaradi velikosti je vse do zdaj morali nositi čevlje izdelane po meri, ki pa so za družino bile velik finančni zalogaj. Operacija v Sloveniji ni bila mogoča, so ji pa zato stopala operirali v ZDA. To je imela na na Floridi 4. januarja letos. Dva prsta na vsaki nogi so ji popolnoma odstranili, dva prsta pa skrajšali. V vse prste so ji tudi vstavili ploščice, da so ustavili njihovo nadaljnjo rast. Poseg je bil zahteven, zato je bila kar deset ur pod anestezijo, operacija je trajala 11 ur, saj je prišlo tudi do nekaj zapletov.