Dogajanje bo tokrat, zaradi nestabilne situacije z aktualnim virusom, strnjeno v dneh med 13. in 16. avgustom. Vsak dogodek omejen na maksimalno 500 obiskovalcev.

Tradicionalni festival Letni oder Ruše se bo tudi letos dogajal na edinstvenem prizorišču kamnitega amfiteatra, Letnega gledališča Pod Goroj. Dogajanje bo tokrat, zaradi nestabilne situacije z aktualnim virusom, strnjeno v dneh med 13. in 16. avgustom. Organizatorji bodo dosledno spoštovali vse zahtevane varnostne ukrepe in tako poskrbeli za varnost in zdravje obiskovalcev.

“Navkljub temnim oblakom in negotovi situaciji. želimo s pohorsko trmo dokazati, da se da! To nam govorijo tudi vse lepe zgodbe, ki smo jim doslej bili priča in jih je navdihnilo enkratno in znamenito prizorišče letnega gledališča sredi gozda. Zdi se, da prav zdaj take zgodbe potrebujemo bolj kot kdaj prej. Take zgodbe, ki jih organizatorji skupaj ustvarjamo z gledališčniki, glasbeniki, pravljičarkami, prostovoljci in gostinci. Zgodbe, ki navkljub karantenam in izolaciji omogočajo pretok kulturne energije. Pri tem nas greje SONCE V SRCU. Želimo ga deliti z vami!,” so odločni organizatorji.

Vsak dogodek omejen na maksimalno 500 obiskovalcev

Letošnji Letni oder 2020 bo poseben tudi zato, ker bo izveden v času, ki javnim prireditvam ni najbolj naklonjen. Gre seveda za čas, v katerem se srečujemo s korona virusom. Zato so se organizatorji zavezali, da bodo dosledno spoštovali navodila in ukrepe NIJZ. Varnost in zdravje vseh je namreč na prvem mestu. To pomeni tudi, da je vsak dogodek omejen na maksimalno 500 obiskovalcev. Morda bodo tudi zaradi tega dogodki unikatni, obiskovalci pa si bodo s pravočasno nabavo vstopnic, ki bodo na prodaj od 4. avgusta, zagotovili neponovljivo doživetje. Prireditve bodo izvedene tudi v slabem vremenu.

Usmerili so se v akustične izvedbe koncertov

Osrednje dogajanje bo tudi letos na odru v kamnitem amfiteatru, kjer bodo gostili glasbenike, igralce in stand up komike. Kot pravi v.d. direktorice Lucija Smolnik so se, tudi zaradi omejitve obiska, usmerili v akustične izvedbe koncertov in bo zato festival bolj romantičen.

Dogajanje na glavnem odru bodo v četrtek, 13. avgusta, z akustičnim koncertom otvorili člani zasedbe Mi2. Koncert, ki je hkrati tudi otvoritev 18. Kantfesta, bo ob 21. uri. Že ob 18h tega dne, pa bo mlajšo publiko, na prizorišču v Športnem parku Ruše, zabaval Challe Salle.

V petek, 14. avgusta bo glavno prizorišče gostilo komedijo Vinka Möderndorferja Grenlandija, v priredbi in režiji Toneta Partljiča in izvedbi Kulturnega Društva Pekre – Limbuš. V soboto, 15. avgusta ob 21h obiskovalce čaka večer okusnih zvokov z Neisho in dvema predskupinama: Okustični (Karin Zemljič, Mate Bro, Saša Matajič), Klarity (Klara Klasinc, Vid Turica).

Dogajanje festivala in glavnega odra, pa bo v nedeljo, 16. avgusta ob 20h, zaključil Tadej Toš z aktualnim stand up nastopom.

Brezplačne predstave za otroke

Predstave za otroke in prireditve v Parku pred Občino Ruše so brezplačne, vendar je število sedišč omejeno, zato je potrebna rezervacija sedišča na 031 388 635 ali pisarna@cezam.org od 4. 8. 2020 ter prevzem brezplačne vstopnice v Športnem parku Ruše (Recepcija ŠPR).