Po seji Občinskega sveta Občine Ruše je bila podana prijava na Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) zoper vodstvo Občine Ruše, zaradi domnevnih nepravilnosti pri izvajanju postopkov v zvezi z opravljanjem institucionalnega varstva in projekta izgradnje doma starostnikov na območju občine Ruše.

Na zadnji seji Občinskega sveta Občine Ruše, ki je potekala 18. junija 2020, je bila obravnavana podpora kandidatom za pridobitev koncesije za izvajanje institucionalnega varstva za starejše na območju občine Ruše.

Svetniške skupine ZA Združena Akcija (svetniki Darko Knez, Peter Juhart, Barbara Jert, Petra Mušič), NLVP (svetnica Silva Belčič) in DESUS (svetnica Marjanka Kotnik Poropat) so po navedeni seji podale prijavo na Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) zoper vodstvo Občine Ruše, zaradi domnevnih nepravilnosti pri izvajanju postopkov v zvezi z opravljanjem institucionalnega varstva in projekta izgradnje doma starostnikov na območju občine Ruše.

Ni podlage za sum kršitev

Po posredovani dokumentaciji s strani Občine Ruše, je KPK že 26. junija 2020, sprejela sklep, da se prijava ne sprejme v obravnavo, saj je bilo na podlagi predhodnega preizkusa prijave ugotovljeno, da navedbe iz prijave ne dajejo podlage za resen sum kršitve iz pristojnosti komisije. S tem je bil postopek pred KPK zaključen

“Vodstvo Občine Ruše in županjo vodi izključno interes izgradnje doma starejših občanov v občini Ruše. Zato je nerazumno ravnanje svetniških skupin, ki po več kot dvajsetih letih obljub z nekonstruktivnimi ravnanji ovirajo postopke, ki bi pripeljali do cilja v skupno dobro naše skupnosti,” so v sporočilu za javnost zapisali na občini.

 

.