Ameriška veriga s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken (KFC) oziroma njihov evropski nosilec licence Amrest s sedežem v Varšavi je danes tudi uradno potrdil, da omenjena veriga prihaja na slovenski trg.  Kot smo že poročali, bodo še pred koncem leta prvo restavracijo odprli na avtocestnem počivališču Dobrenje med Mariborom in Šentiljem. Delo bo dobilo 35 ljudi, poroča STA.

Kot so danes sporočili iz podjetja, bo imela povsem nova restavracija na meniju vse njihove značilne jedi, med drugim piščanca, narejenega po 70 let starem originalnem receptu, priljubljene hrustljave perutničke in sendvič, ki so ga pred kratkim poslali celo v vesolje.

Po besedah regionalnega direktorja KFC Tamasa Fukciusa pri njih sveže piščančje meso dobavljajo v restavracije dva do trikrat tedensko, nato ga lastnoročno panirajo in pripravijo v restavracijski kuhinji.

Želijo spodbudno okolje za mlade

Sicer pa bo prvi KFC v Sloveniji zagotovil 35 delovnih mest, nekatera so še odprta. “Želimo si, da mladim omogočimo spodbudno okolje za razvoj njihovih kariernih ambicij. Članom naše ekipe dajemo možnost svobodnega odločanja in priložnost za hiter razvoj skupaj z blagovno znamko,” pravi glavni menedžer Mirza Ibračević.

Kentucky Fried Chicken je vstop v Slovenijo napovedal že pred leti, a se takrat to ni zgodilo. Zdaj prihaja preko AmResta, ki deluje od leta 1993 in trenutno upravlja še z več drugimi globalnimi franšizami kot so Pizza Hut, Burger King, Starbucks in La Tagliatella. Gre za drugo največjo prehransko verigo za McDonaldsom in sodi v lastniški krog še dveh znanih verig Pizza Hut and Taco Bell. Njen začetnik je bil Harland Sanders, ki je v času velike depresije s prodajo ocvrtih piščancev začel v obcestni restavraciji v Corbinu, piše STA.