Po volitvah je jasno, da bo v parlamentu sedelo manj Mariborčanov kot do zdaj.

Mesto v parlamentu si je pridobila mariborska mestna svetnica Lidija Divjak Mirnik, ki bo zastopala Listo Marjana Šarca. Divjak Mirnikova je sicer tudi članica Liste za pravičnost in razvoj Stojana Auerja. Zmagovalno stranko SDS bo zastopal Mariborčan Dejan Kaloh, v parlamentu ostaja tudi poslanec Franc Trček iz Levice, prav tako v parlamentu ostaja tudi poslanec SMC Branislav Rajić.

Volilna udeležba na današnjih volitvah je bila 51,97-odstotna. Največ volivcev je na volišča prišlo v volilni enoti Ljubljana Center (56,15 odstotka), najmanj pa v volilni enoti Postojna (48,79 odstotka). Med posameznimi volilnimi okraji pa so volišča najbolj množično obiskali volivci v Kamniku, kjer jih je glasovalo 60,8 odstotka. Po drugi strani jih je najmanj glasovalo v Lendavi, le 42,3 odstotka.

SDS slavil v večini volilnih okrajev

Zmagovalka parlamentarnih volitev SDS je sicer slavila v vseh osmih volilnih enotah in tudi večini volilnih okrajev. Najbolj prepričljivo so jo podprli volivci v volilni enoti Celje, najmanj volivcev pa je prepričala v volilni enoti Postojna. Le v nekaterih od 88 volilnih okrajev so volivci več glasov kot SDS namenili LMŠ, SD oziroma Levici.