Danes je Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) v Mariboru izbranim podjetjem, organizacijam in posameznikom enajstič podelil priznanja in nagrade za družbeno odgovornost Horus.

FOTO: horus.si

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) je danes v Mariboru izbranim podjetjem, organizacijam in posameznikom enajstič podelil priznanja in nagrade za družbeno odgovornost Horus. S projektom želijo organizatorji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju.

Podelili tri nagrade in šest posebnih priznanj

Za letošnjo osrednjo slovensko nagrado za družbeno odgovornost se je potegovalo enajst pravnih oseb in posameznikov, ki so do 15. novembra oddali vloge na letošnjem razpisu. Vloge je nato pregledalo 13 neodvisnih strokovnjakov. Ocenjevalna komisija je razglasila deset finalistov ter podelila tri nagrade in šest posebnih priznanj.

V kategoriji majhna neprofitna pravna oseba je zmagala Fakulteta za uporabne poslovne in družbene študije Doba Maribor, ki je za las premagala socialno podjetje Malo mesto iz Ljubljane. V kategoriji majhna profitna pravna oseba je nagrado prav tako prejelo mariborsko podjetje FlawlessCode, ki se ukvarja z informacijskim inženiringom. Tudi priznanje za projekt med neprofitnimi pravnimi osebami je ostalo v štajerski prestolnici, saj ga je za projekt Učni vrtovi kot medgeneracijski centri prihodnosti prejela tamkajšnja filozofska fakulteta.

Prejemniki posebnih priznanj Horus 2019 v kategoriji splošno so bili Borut Ambrožič, podjetje Per Ardua, Tomaž Bole, Ustanova Gallus, Andrej Perko, Zavod Mitikas Mekinje, zmagovalec v tej kategoriji pa je bil Jurček Nowakk iz društva za družinsko rekreacijo Hopla. Posebno priznanje za novinarsko delo je prejela urednica rubrike Proglas v tedniku Mladina Viva Videnović.

Ob tem se je ocenjevalna komisija odločila, da Združenju Manager ob 30-letnici delovanja in postavljenih visokih etičnih merilih za delovanje slovenskih menedžerjev podeli platinasto nagrado Horus 2019.

Kot je ob podelitvi povedala predsednica ocenjevalne komisije in predsednica Slovenskega društva za odnose z javnostmi Anita Kovačič Čelofiga, je po enajstih letih podeljevanja nagrade in izjemne zavzetosti Inštituta za razvoj družbene odgovornosti priznanje ne le uveljavljeno, pač pa tudi spoštovano in cenjeno.

“Danes gre za vodilno slovensko nagrado s področja uravnotežene in inovativne družbene odgovornosti, zaradi katere je družbena odgovornost vse pogosteje prepoznana kot obvezna sestavina ali predpogoj za preživetje organizacij,” je dodala.

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti s sedežem v Mariboru deluje 15 let. Nagrada po besedah ustanoviteljice in direktorice Anite Hrast udeležencem pomaga krepiti ugled, lojalnost zaposlenih in kupcev, izboljšuje njihovo interno strategijo družbene odgovornosti ter pomaga analizirati stanje in se primerjati z drugimi na tem področju.

STA