Če bo z načrtom soglašal tudi lastnik stavbe, bi se šola preselila v višja nadstropja, del pritličja pa bi začasno prilagodili potrebam vrtca in jasli.

Otroci nedavno pogorelega mariborskega zasebnega waldorfskega vrtca Studenček, ki začasno gostujejo v prostorih bližnje waldorfske šole, bi lahko tam ostali tudi po septembrskem začetku pouka. Če bo z načrtom soglašal tudi lastnik stavbe, ministrstvo za izobraževanje, bi se šola preselila v višja nadstropja, del pritličja pa bi začasno prilagodili potrebam vrtca in jasli, poroča Radio Maribor.

Stiska se bo pokazala s prihodom šolarjev

Med počitnicami je prostora v waldorfski šoli dovolj. Stiska se bo pokazala 2. septembra, s prihodom šolarjev. A ravnatelj Andrej Ornik je pripravljen na kompromis: »Ponujamo tri učilnice, ki jih lahko vrtec preuredi po svojih potrebah. Bomo pa potem potrebovali tri dodatne prostore, ki smo jih pripravljeni preurediti v zgornjem nadstropju, ki ga trenutno ne uporabljamo. Vendar pa je to tudi stvar ministrstva, ker teh prostorov trenutno še nimamo v najemu.«

Začasna situacija in reševanje neke krize

Naloga ne bo preprosta, še navajajo. Vrtec bi sicer po enaki ceni najemal primerljivo površino kot v nedavno pogoreli stavbi. A urediti bi morali še zasilne sanitarije, eno učilnico pregraditi s suhomontažno steno in prebiti dodaten izhod na dvorišče. Direktorica vrtca Viktorija Kovačič je dejala: »To ne bo ravno po pravilniku. Smo v situaciji, ko delamo po 65. členu pravilnika o normativih in minimalnih tehničnih standardih, to pomeni, da je to res neka začasna situacija, reševanje neke krize. Upamo, da bo ministrstvo vsa ustrezna dovoljenja in odločbe v zvezi s tem problemom dalo.«

Eden od staršev pripravlja dobrodelni koncert

Direktorica je dodala, da prejemajo veliko donacij, eden od staršev pripravlja tudi dobrodelni koncert. V vrtcu si sicer najbolj želijo čimprejšnje vrnitve v prvotno stavbo, ki so jo najemali od mariborske občine. A mestna oblast se bo o morebitni obnovi odločala šele po izdelavi zavarovalniških cenitev.