Hostel Pekarna se je uvrstil med finaliste akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna v kategoriji mladinskih prenočišč.

Državna strokovna komisija je ocenjevala turistično ponudbo in urejenost, kakovost turistične ponudbe, kakovost življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja in gostoljubnost. Ocenjevalo se je ulice in trge, objekte različnih dejavnosti, hortikulturo, skrb za dediščino, komunalno in turistično infrastrukturo, itd.

Pokrovitelj natečaja premier Janša

V natečaju, ki je letos potekal že 29. po vrsti, njegovo častno pokroviteljstvo pa je prevzel predsednik vlade Janez Janša, je sodelovalo 37 izletniških krajev, 39 mest, 13 turističnih krajev, 13 zdraviliških krajev, 7 »youth hostlov«, 19 kampov in glampingov ter 16 tematskih poti, ocenjevali pa so tudi Petrolove bencinske servise. Zaradi epidemije koronavirusa so letos posebno pozornost namenili spoštovanju higienskih standardov in protokolov ter trajnostnih priporočil za turistične ponudnike in destinacije.

Na uvrstitev Hostla Pekarna v finale natečaja so se odzvali tudi na MOM, kjer so zapisali, da je “v časih, ko je delo v turistično nastanitvenih kapacitetah v Mariboru res izziv, je to lep uspeh MO Maribor, ustanoviteljice MKC Maribor.