Na spletni strani dobrodelnega društva, kjer že dražijo osnovni pripomoček Anžeta Kopitarja, se bo danes naprej moč potegovati tudi za dres Primoža Rogliča.

Foto: Facebook

Mariborsko dobrodelno društvo Upornik, ki pomaga pomoči potrebnim, spet napoveduje nadvse zanimivo dražbo in nanjo vabi čim večji krog ljudi. Tokrat lahko obiskovalci dražijo dres kolesarskega asa Primoža Rogliča.

Dražba Kopitarjeve palice do 5. julija

Kot je povedal Boris Krabonja, jim je podpisan dres poklonila oziroma predala Beba Ščap, ki je bila humanitarna že minulo soboto, ko je pred lokalom Nana v okviru dobrodelnega projekta Znani v Nani 12 ur kolesarila in zbirala denar. »Danes pa pričenjamo z dražbo kolesarskega dresa, dražiti pa bo moč na naši spletni strani, tako kot vselej doslej,« je poudaril Krabonja. Še vedno pa, dodaja sogovornik, poteka dražba hokejske palice Anžeta Kopitarja, za katero so zaenkrat donirali 500 evrov in se bo zaključila 5. julija. »Izkupička obeh dražb bosta namenjena za tekoče zadeve Upornika, to je za nakup prehranskih bonov za ljudi, ki jih rabimo vsaki teden, pa za plačilo nekaterih rednih položnic. Od konca aprila naprej smo namreč število plačanih položnic zelo omejili,« je pojasnil Krabonja.

Za nabavo prehranskih bonov

Sicer pa je začetek dražbe na socialnem omrežju Facebook danes v dopoldanskem času Krabonja že napovedal, saj je zapisal: »Danes se prične za res… DRES PRIMOŽA ROGLIČA s podpisom bo na dražbi… Ves denar gre na UPornikov TRR in seveda … v dobre namene, da bomo lahko brezskrbno nabavljali prehranske bone. Za ilustracijo… na 14 dni porabimo 2400 eurov, samo za prehranske bone..«

Oba spremljata njeno dobrodelnost

Ščapova pa je dejala, da pozna tako Primoža kot njegovo dekle Loro Klinc, a je s slednjo pogosteje v stikih. »Kot humanitarki mi je podarila njegov dres, saj oba spremljata moje dobrodelne zadeve in verjameta, da bom naredila nekaj dobrega. Sama pri sebi sem se odločila, da bom dres poklonila Uporniku, ki ga bodo koristno uporabili,« je razložila Ščapova.