V Galeriji Gosposki d.o.o. so nam povedali, da dela potekajo v skladu s terminskim planom in bodo potekala do sredine aprila 2020.

V zadnjih desetletjih je bil Žički dvor kljub izjemni lokaciji na levem bregu Drave prazen in je žalostno propadal. Mestna občina Maribor jo je v preteklosti večkrat poskušala prodati, a ni bila uspešna. Morebitne kupce so odvrnili visoki stroški sanacije. Pred petimi leti jo je kupil sedanji mariborski župan Saša Arsenović. Območje je tedaj očistil in opravil najbolj nujna dela, da je bila okolica varna.Prenova objekta se je pričela pred dvema mesecema.

Prve spremembe so že vidne.

Obnovitvena dela, katera so ocenjena na 660.000 evrov, izvaja Galerija Gosposka d.o.o.. Del sredstev in sicer v višini dobrih 185 tisoč evrov prispeva Ministrstvo za kulturo, saj je bil investitor uspešen na razpisu za financiranje spomeniškovarstvenih projektov. Med tem časom so iz objekta izvozili več ton materiala, da so prišli do prvotnih zidov. Trenutno so v fazi sanacije strešne kritine, prilagoditvi okenskih odprtin za zamenjavo novih oken ter fazi izvajanja notranjih ometov po objektu.

V Galeriji Gosposki d.o.o. so nam povedali, da dela potekajo v skladu s terminskim planom in bodo potekala do sredine aprila 2020. V prihodnjem letu pa bo potekala sanacija zunanjih ometov-fasade.