Gal je poleti prestal operacijo rok na Floridi. Prihodnje leto je potrebna še druga operacija, stroški so ocenjeni na 60.000 evrov. Zbiranje sredstev je v teku.

Poleti je Gal iz Dupleka prestal operacijo rok na Floridi. Operacija, vredna 78 tisočakov, je bila po besedah zdravnika Drora Paleya, ki ga je operiral, uspešna. Po letu dni pa bo predvidoma potrebna še druga operacija. Ta ni bila predvidena.

Z Galovo funkcijo rok so zadovoljni tako fizioterapevti kot zdravniki

Zanimalo nas je, kako se počuti Gal in kako napreduje. Mamica Nataša nam je povedala, da z Galom hodita na samoplačniške terapije: »Z Galovo funkcijo rok so zadovoljni tako fizioterapevti kot zdravniki. Nekaj terapij nama je zaradi trenutnega stanja odpadlo. Na 14 dni ima Gal tudi fizioterapevtske masaže, a tudi te odpadajo zaradi korone.«

 
V prihodnjem tednu imata pregled pri nevrologu in plastičnem kirurgu, saj se mu je na levem komolcu naredila bulica, ki je  rahlo zatečena. Na dotik in pritisk čuti bolečino. Gal se sicer dobro počuti, a pogreša sošolce in prijatelje. Enkrat tedensko se vidijo preko Zooma in takrat je, kot pove mama, veselje nepopisno.

Ker gre za samoplačniško in drago ortopedsko operacijo, vsak prispevek predstavlja pomemben delček v mozaiku k izpolnitvi nam najpomembnejšega cilja. Zavedamo se, da so težki časi, a verjamemo v solidarnost in sočutje.

Želijo si, da bi jim uspelo zbrati denar za drugo operacijo: »Ker gre za samoplačniško in drago ortopedsko operacijo, vsak prispevek predstavlja pomemben delček v mozaiku k izpolnitvi nam najpomembnejšega cilja. Zavedamo se, da so težki časi, a verjamemo v solidarnost in sočutje.«

Druga operacija, ki bo prav tako na Floridi znaša okoli 33.000 evrov. Stroški potovanja, nastanitev, bivanja, terapij, zdravil in stroški rehabilitacije, so ocenjeni na 27.000 evrov. Tako skupno potrebujejo 60.000 evrov.

Zbrana sredstva bodo šla izključno za stroške zdravljenja in se zbirajo na TRR Karitas:

Naziv: NADŠKOFIJSKA KARITAS MARIBOR, Strossmayerjeva ulica 15, 2000 Maribor TRR: SI56 0400 0026 6039 028, Sklic/Referenca: SI00 292167, namen nakazila: Pomoč GALU, koda nakazila CHAR

Nakažete lahko tudi 5 evrov s sporočilom GAL5 na 1919.