Vinogradniška družina Mulec, ki že leta veliko prispeva k razvoju turizma v Jakobskem dolu in širše v občini Pesnica, se je lotila 100.000 evrov vredne investicije.

Vinogradniška družina Mulec, ki že leta veliko prispeva k razvoju turizma v Jakobskem dolu in širše v občini Pesnica, je te dni odprla postajališče za avtodome. Investicija je bila vredna 100.000 evrov, od česar je 40.000 evrov prispevala Lokalna akcijska skupina (LAS) Ovtar iz Slovenskih goric. Gostom bo poslej na voljo 12 stojnih mest.

Izgradnja stojnih mest za avtodome

Jakobski Dol je vasica v osrčju Slovenskih Goric, ki se ponaša z bogato vinogradniško in vinarsko zgodovino, poleg vina pa je turizem panoga, za katero se v vasi zavedajo, da je zelo pomembna za razvoj kraja in je kot taka tudi zasidrana na turističnem zemljevidu. Kraj je znan po prireditvah kot so Dan odprtih vrat vinarjev Jakoba, Harmonija hrane in vina, pri njih poteka državno tekmovanje v kuhanju kisle juhe, vinogradniške igre, kulinarična kolesarjenja in podobno, pri čemer je zelo aktivna tudi družina Mulec.

Ker je za nadaljnji turistični razvoj med drugim potrebna izgradnja turistične infrastrukture, so se pri Mulčevih lotili širitve ponudbe z izgradnjo stojnih mest za avtodome, ki so jih poimenovali Camperstop Mulec.

 

Vsi potrebni priključki

Stojna mesta so opremljena z vsemi potrebnimi priključki – celotna oskrbna postaja ponuja pitno vodo, elektriko, izpust odpadne vode, možnost praznjenja toaletnih kaset, pa tudi posode za ločeno odlaganje smeti ter diskretno in direktno razsvetljavo.

Naložbe so se po besedah Dušana in Romana Mulca lotili z veliko urami opravljenega dela. Ocenjujejo, da znaša investicija, ob upoštevanju lastnega vložka, tako materialnega kot dela, okoli 100.000 evrov, od tega je pomemben delež sofinanciral LAS Ovtar iz evropskega denarja za razvoj podeželja.

Tudi v bližini štajerskega avtocestnega križa

Kot poudarjajo v omenjeni lokalni akcijski skupini, so glede na pomanjkanje nočitvenih zmogljivosti v občini stojna mesta za avtodome ob že obstoječi pestri turistični ponudbi dobra alternativa klasični nočitveni ponudbi, na podeželje pa bo naložba pritegnila turiste, ki si želijo pristnega stika z naravo, kar lastniki avtodomov zagotovo so.

Lokacija postajališča je po njihovem primerna, saj stoji na obiskanem in turistično že prepoznavnem vinogradništvu, hkrati pa v bližini štajerskega avtocestnega križa, kar omogoča veliko frekvenco avtodomov, k se lahko ustavijo bodisi samo za prenočitev ali za daljši postanek in spoznajo celotno območje in turistično ponudbo tega območja.