Večno zvestobo sta si Manja in Matjaž obljubila pred vzhodno tribuno na sveti travi, kamor sta prikorakala ob spremljavi himne NK Maribor – vijolčna je ljubezen večna.

Pretekli konec tedna, 27. junija, se je v Ljudskem vrtu zgodila vijolična poroka. Manja in Matjaž sta se spoznala pred osmimi leti. Tedaj je Matjaž delal kot zdravstveni tehnik pri njeni osebni zdravnici. Skozi leta sta se pogosto srečevala na tekmah NK Maribor, oba sta namreč člana Viol. Zvezo sta pričela maja lani, ko je na tekmi na ljudskem vrtu med njima preskočila iskrica. V avgustu sta se odpravila na prvi skupni dopust na otok Murter, kjer sta se pod sojem zvezd, 27. avgusta zaročila.

Nepozaben civilni obred na stadionu

Zanimalo nas je od kot pravzaprav ideja, da se poročita v Ljudskem vrtu. »Ker sva oba Violi in se je najina zveza začela ravno na tem mestu, sva ob iskanju lokacije, najprej pomislila v Ljudski vrt. Pri organizaciji poroke sta nama pomagala NK Maribor in Športni objekti Maribor, ki stadion upravljajo. Hvaležna sva, da so nama omogočili zakup stadiona Ljudski vrt za nepozaben civilni obred,« nam pove Manja.

FOTO: Borut Očko / Media Mava

Na sveto travo prikorakala ob spremljavi himne NK Maribor

Zaradi situacije z novim koronavirusom je poroka vse do pričetka junija, visela v zraku. Po sproščanju ukrepov sta se lahko lotila še zadnjih priprav in dočakala sta dan, ko sta pred 85 svati rekla da. Najprej so se svati zbrali pri nevesti doma na Pragerskem, in se nato odpravili proti Slomškovemu trgu v Mariboru, kjer je v Stolni cerkvi potekal cerkveni obred. »Skupaj s svati smo se nato odpravili na Stadion ljudski vrt, kjer sva si večno zvestobo obljubila pred vzhodno tribuno na sveti travi, kamor sva prikorakala ob spremljavi himne NK Maribor – vijolčna je ljubezen večna.«

»Skupaj s svati smo se nato odpravili na Stadion ljudski vrt, kjer sva si večno zvestobo obljubila pred vzhodno tribuno na sveti travi, kamor sva prikorakala ob spremljavi himne NK Maribor – vijolčna je ljubezen večna.«

»Poroka je trenutek, ki si ga človek zapomni do konca življenja, saj si z ljubljeno osebo obljubi večno zvestobo,« še pove Manja in doda, da sta zelo hvaležna tričlanski ekipi fotografov in snemalcev, ki so, kot pove, poskrbeli za dih jemajoče spomine njunega dneva.