20°C

FOTO in VIDEO: Pripadnik Štajerske varde slekel masko, orožje naj ne bi bilo pravo

11.09.2018 ob 14:04 11.09.2018 ob 14:06
Danes pet pred dvanajsto je Andrej Šiško sklical novinarsko konferenco pred spomenikom Rudolfa Maistra pri I. gimnaziji Maribor.

“Kot vidite sem spuščen. Nimajo proti meni in proti nikomer, ki je bil na postroju Štajerske varde, dokazov, da bi mi naredili karkoli, da bi želeli rušiti ustavni red, da bi želeli Deželo Štajersko izven meja Republike Slovenije. Nič od tega enostavno ni res. Delujemo v skladu z ustavo Slovenije,” je uvodoma na izjavi za medije dejal Andrej Šiško, poveljnik Štajerske varde.

Orožje ni bilo pravo

“Replike airsoft, so igrače, ki izgledajo enako kot pravo orožje,” je Šiško odgovoril na vprašanje zakaj zbor oborožene varde. Na sam kraj novinarske konference je prišel tudi pripadnik Štajerske varde, ki je ves čas stal ob Šišku, na koncu pa se je na svojo lastno željo razkril.

Ko je slekel t.i. podkapo se je tudi prestavil z imenom in priimkom – Ivan Bolfek in dejal: “Ne bojte se nas zamaskirancev, bojte se tistih ki vam vodijo državo.” 

Po tistem, ko je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru v nedeljo zvečer za vodjo Štajerske varde Andreja Šiška, ki je osumljen ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, odredil izpustitev na prostost, je zdaj na potezi zunajobravnavni senat tega sodišča.

Več dni za odločitev zunajobravnavnega senata sodišča

Zadeva gre zdaj avtomatsko v odločanje na zunajobravnavni senat sodišča, so pojasnili na tožilstvu. Glede na obsežnost in kompleksnost zadeve je bilo neuradno pričakovati, da si bo ta vzel več dni časa. Tako tožilstvo kot sodišče se namreč s sumi tovrstnega kaznivega dejanja še niso srečali, prav tako ni na voljo sodne prakse. Danes odločitve še ni, niti ne bo znana, nam je zaupal odvetnik Viktor Osim.

Volitev ne priznava za veljavne

Šiško, ki je vodja Štajerske varde, sicer pa predsednik zunajparlamentarne stranke Zedinjena Slovenija je bil tudi kandidat na zadnjih predsedniških volitvah, a kot je danes povedal jih ne priznava: “Povedati je treba, da sem jaz bil na soočenjih samo na RTV Slovenija, na Pop TV, so mi fizično preprečili, na Planet TV prav tako nisem bil vabljen. Kaj to pomeni? So to poštene, pravične volitve? Ali so bile diskriminatorske? Saj zakoni niso bili spoštovani.”

Ko je govoril o tej tematiki, pa se je oglasil opazovalec od zunaj, ki je Šiška vprašal, če on pa spoštuje zakone s po njegovem “zamaskiranimi nindžami”. Šiško mu je dejal, da je provokator, a končalo se je brez incidenta. Po končani novinarski konferenci sta se mirno pogovorila in si dala roko.

Šiško je za konec še povedal, da ko bo vlada sestavljena se imam namen sestati s predsednikom vlade in mirno pogovoriti, med vrsticami pa je dejal, da bo Štajerska varda vsaj do takrat mirovala.

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

Avstrijsko podjetje išče delavce, plača čez 2000 evrov ter dodatki

Potrebujejo delavce z znanjem nemščine, plačane tudi dnevnice ter 13. in 14. plača.

Eden največjih štajerskih delodajalcev povečuje prodajo in število zaposlenih

Družba za letos načrtuje dodatno rast prodaje v višini 63 milijonov evrov, njihovi najpomembnejš...

FOTO: Umrl motorist, neuspešno so ga oživljali več kot uro

Malo po šesti uri popoldne se je zgodila tragična prometna nesreča.

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

Magna takoj potrebuje nov kader, ponujajo plače čez 2000 evrov

Iščejo se ličarji, proizvajalci karoserij, mehaniki, pomožni delavci, kleparji...

Zadnje novice

To so prosta delovna mesta, ki so trenutno na voljo v Mariboru

V Mariboru in okolici je trenutno razpisanih okoli 700 prostih delovnih mest, nekatera tudi za nedol...

Štajersko podjetje podvojilo svoje prihodke in povečalo število delavcev

Podjetje, ki je nekoč delovalo pod imenom Pinus, je lani dodatno zaposlilo 22 ljudi, tako da jih zd...

FOTO: Na Gruškovju zasačili Srba s kar 4 kilogrami heroina

Dno vozila je bilo neobičajno odebeljeno, zato so uslužbenci FURS postali pozorni.