1°C

FOTO in VIDEO: Pripadnik Štajerske varde slekel masko, orožje naj ne bi bilo pravo

11.09.2018 ob 14:04 11.09.2018 ob 14:06
Danes pet pred dvanajsto je Andrej Šiško sklical novinarsko konferenco pred spomenikom Rudolfa Maistra pri I. gimnaziji Maribor.

“Kot vidite sem spuščen. Nimajo proti meni in proti nikomer, ki je bil na postroju Štajerske varde, dokazov, da bi mi naredili karkoli, da bi želeli rušiti ustavni red, da bi želeli Deželo Štajersko izven meja Republike Slovenije. Nič od tega enostavno ni res. Delujemo v skladu z ustavo Slovenije,” je uvodoma na izjavi za medije dejal Andrej Šiško, poveljnik Štajerske varde.

Orožje ni bilo pravo

“Replike airsoft, so igrače, ki izgledajo enako kot pravo orožje,” je Šiško odgovoril na vprašanje zakaj zbor oborožene varde. Na sam kraj novinarske konference je prišel tudi pripadnik Štajerske varde, ki je ves čas stal ob Šišku, na koncu pa se je na svojo lastno željo razkril.

Ko je slekel t.i. podkapo se je tudi prestavil z imenom in priimkom – Ivan Bolfek in dejal: “Ne bojte se nas zamaskirancev, bojte se tistih ki vam vodijo državo.” 

Po tistem, ko je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru v nedeljo zvečer za vodjo Štajerske varde Andreja Šiška, ki je osumljen ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, odredil izpustitev na prostost, je zdaj na potezi zunajobravnavni senat tega sodišča.

Več dni za odločitev zunajobravnavnega senata sodišča

Zadeva gre zdaj avtomatsko v odločanje na zunajobravnavni senat sodišča, so pojasnili na tožilstvu. Glede na obsežnost in kompleksnost zadeve je bilo neuradno pričakovati, da si bo ta vzel več dni časa. Tako tožilstvo kot sodišče se namreč s sumi tovrstnega kaznivega dejanja še niso srečali, prav tako ni na voljo sodne prakse. Danes odločitve še ni, niti ne bo znana, nam je zaupal odvetnik Viktor Osim.

Volitev ne priznava za veljavne

Šiško, ki je vodja Štajerske varde, sicer pa predsednik zunajparlamentarne stranke Zedinjena Slovenija je bil tudi kandidat na zadnjih predsedniških volitvah, a kot je danes povedal jih ne priznava: “Povedati je treba, da sem jaz bil na soočenjih samo na RTV Slovenija, na Pop TV, so mi fizično preprečili, na Planet TV prav tako nisem bil vabljen. Kaj to pomeni? So to poštene, pravične volitve? Ali so bile diskriminatorske? Saj zakoni niso bili spoštovani.”

Ko je govoril o tej tematiki, pa se je oglasil opazovalec od zunaj, ki je Šiška vprašal, če on pa spoštuje zakone s po njegovem “zamaskiranimi nindžami”. Šiško mu je dejal, da je provokator, a končalo se je brez incidenta. Po končani novinarski konferenci sta se mirno pogovorila in si dala roko.

Šiško je za konec še povedal, da ko bo vlada sestavljena se imam namen sestati s predsednikom vlade in mirno pogovoriti, med vrsticami pa je dejal, da bo Štajerska varda vsaj do takrat mirovala.

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

V centru Maribora brez razloga napadel mlajšo žensko, jo ozmerjal in udaril

Zgodilo se je na poti proti železniški postaji.

FOTO: Znan mariborski frizerski salon razširil prostore in obogatil ponudbo

Razširjena ponudba znanega frizerskega salona v Mariboru. Visoki otvoritveni popustil.

VIDEO: Mariborska zdravnica najboljša na izpitu med 360 kandidati iz vsega sveta

Na specialističnem izpitu iz internistične onkologije je Nina Fokter Dovnik dosegla maksimalno in ...

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

Magna takoj potrebuje nov kader, ponujajo plače čez 2000 evrov

Iščejo se ličarji, proizvajalci karoserij, mehaniki, pomožni delavci, kleparji...

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

Zadnje novice

To je program Čarobnega decembra v Mariboru, prihajajo znana glasbena imena

Ta konec tedna se v Mariboru začenja praznično dogajanje.

FOTO: V Mariboru kar nekaj centimetrov snega, to lahko pričakujemo v prihodnjih dneh

Kot kaže bo sneženje najmočnejše v noči, ki prihaja ter jutri zjutraj. Zapadlo bo več centimet...

ANKETA: Koga boste podprli v drugem krogu županskih volitev v Mariboru?

Drugi krog volitev se bo odvil 2. decembra 2018. Za županski stolček se potegujeta Saša Arsenovi...