V prometni nesreči med Zlatoličjem in Marjeto proti Mariboru sta bili udeleženi eno osebno in eno tovorno vozilo.

Na podravski avtocesti med Zlatoličjem in Marjeto proti Mariboru je prišlo do prometne nesreče.

Prometno-informacijski center za državne ceste v prometnem poročilu obvešča, da je avtocesta zaradi prometne nesreče zaprta. Izvozili so tudi gasilci, ki so s tehničnim posegom iz vozila reševali osebo.

Slika je simbolična

 

Na kraju so policisti, gasilci in reševalci

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, je sporočil, da sta bili v prometni nesreči udeležena eno osebno in eno tovorno vozilo. “Avtocesta A4 Gruškovje – Maribor v smeri proti Mariboru je za ves promet zaprta izvozu za Marjeto na Dravskem polju. Po do sedaj zbranih podatkih sta dve osebi v osebnem avtomobilu poškodovani, ena huje,” je najprej zapisal Šadl in nadaljeval, da voznik tovornega vozila naj ne bi bil poškodovan. Vozilo je imelo tuje registrske tablice. Na kraju so že policisti, gasilci in reševalci. Daljši zastoj je nastal na cesti Hajdina – Miklavž, med Staršami in Miklavžem, ta je dolg 7 kilometrov.

Ena oseba umrla na kraju nesreče

»Reševalci so na kraju oživljali eno osebo, po dosedanjih podatkih sopotnika v osebnem avtomobilu, vendar so bile njegove poškodbe tako hude, da je na kraju nesreče umrl. Policisti bodo opravili ogled kraja prometne nesreče,« je dodal Šadl.

Zastoj tudi na mariborski vzhodni obvoznici

Sicer pa daljši zastoja nastaja tudi na mariborski vzhodni obvoznici, kjer so posledice prometne nesreče sicer že odstranili. Zastoj je dolg 4 kilometre, zaradi varnosti pa občasno zapirajo predor Malečnik.