Kmalu bodo začeli še z realizacijo prvega sklopa projekta, ki obsega ureditev ostalih športnih površin.

V sklopu projekta Športni park Pesnica, ki je lociran v neposredni bližini nogometnega igrišča na deponiji zemeljskega materiala v Pesnici, so prejšnji teden začeli s prvimi deli. Gre za sklop dve, ki predvideva ureditev pumptracka, sklop ena, ki še ni v realizaciji, pa obsega ureditev še ostalih površin; igrišča za odbojko na mivki, sanitarnega objekta, zip lina, otroških igral, plezalne stene, zasaditve dreves, … Celoten park bo imel 750 m2 voznih površin, 100 m2 drenažnih in 640 m2 zelenih površin.

Rok za dokončanje pumptracka je 20. november

“Javno naročilo v okviru prvega sklopa smo morali ponoviti, saj so bile v prvem razpisu vse prejete ponudbe finančno previsoke. V drugo smo prejeli dve ponudbi in oba ponudnika pozvali, da podata novi ponudbi. Če bosta ustrezni, bi lahko pogodbo podpisali konec prihodnjega tedna. Rok za dokončanje del prvega sklopa je 31. marec 2022, upamo pa, da bodo, če bo naklonjeno vreme, zaključena že letos,” nam je povedala direktorica pesniške občinske uprave Milica Simonič Steiner.

Simonič Steinerjeva dodaja, da bo pumptrack, ki bo velik kar 1490 kvadratnih metrov, namenjen kolesarjem in rolkarjem. “Časovnica je v tem primeru nekoliko drugačna; rok za dokončanje del je do 20. novembra letos.”

Projekt je sofinanciran s sredstva LAS-a

Za prvi sklop ureditve športnega parka je predvidenih 235.000 evrov (brez DDV-ja), pogodbena vrednost ureditve pumptracka pa znaša 92.511,56 evrov (z DDV-jem). Z omenjenim projektom sicer občina kandidira na razpisu LAS Ovtar Slovenskih goric z naslova katerega ima odobrenih 40.000 evrov sofinanciranja, ostalo so sredstva proračuna.