Kolopark bo namenjen šoli za izvajanje šolskih in obšolskih dejavnosti na področju športa, prav tako bo namenjen vsem občanom in tudi turističnim obiskovalcem, ki si želijo dodatnih športnih aktivnosti.

V Občini Kungota bodo kmalu zaključili z investicijo, ki se je veselijo tako otroci, kot tudi vsi ljubitelji športnih aktivnosti, zlasti kolesarjenja. Tako imenovani Pump rack oziroma Kolopark, ki so ga pričeli graditi konec meseca julija pri tamkajšnji osnovni šoli, bo kmalu na voljo za prve preizkuse. Zaključek gradnje Koloparka je namreč planiran v mesecu septembru, na njem pa bodo mogoče številne aktivnosti, od kolesarjenja in rolanja.

“Vrednost investicije znaša 78.723,56. S projektom smo se prijavili na »Drugi javni poziv za izbor operacij iz sklada ESRR za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju MO Maribor in Občine Kungota v obdobju 2014-2020«, od koder pričakujemo 80% sofinanciranje iz sklada ESRR,” so sporočili z Občine Kungota.

Občani se nove pridobitve zelo veselijo

Kolopark bo namenjen šoli za izvajanje šolskih in obšolskih dejavnosti na področju športa, prav tako bo namenjen vsem občanom in tudi turističnim obiskovalcem.

“Glede na dejstvo, da je v Kungoti precejšnji interes kolesarjenja, ki trenutno poteka po razpoložljivih športnih površinah, katere zaradi umetne trave za to niso primerne, vsi komaj čakamo na novo pridobitev. Občani se ob gradbišču že ustavljajo, spremljajo gradnjo in čakajo na zaključek, da bodo lahko Kolopark tudi preizkusili,” še dodajajo na občini.