“Prva poslovalnica se je odprla v Ljubljani, a ne v moji domeni. V svoji domeni sem odprl poslovalnici na Bledu in zdaj v Mariboru, želja je pa sigurno po odpiranju novih, nekje do aprila bi imel željo vsaj še nekaj novih poslovalnic, eno na morju, eno v Ljubljani, potem pa tudi še nekje v Novem mestu oz. Celju,” nam uvodoma pojasni Dejan Musič, vodja Icelenda – samopostrežne sladolednice.
Veliko ponudbe tudi za vegane
Ta se nahaja v Mariboxu, ideja pa pravzaprav iz Italije, pove Musič. Sladolednica je odprta v popoldanskem času vse dni v tednu, zapira pa se od 22. uri: “Dobijo lahko štiri različne okuse sladoleda, ko bo sezona bo okusov več. Od tega je zelo poznan in priljubljen grški jogurt, ki je tudi veganski izdelek. Tudi drugi sladoledi so veganski, na bazi vode, kot na primer okus manga, jagode. Prodajalna deluje na principu samopostrežbe, da si stranka vse izbere sama. Na izbiro je lonček ali kornet, katerega je tudi možno dobiti veganskega, vsak je pakiran v svoji vrečki. Potem stranka izbere okus sladoleda, in enega ali več izmed 50 različnih dodatkov.”
“Plača se po teži končnega izdelka. Cena je za 100 gramov 1,90 evra. Zraven v zimski ponudbi so puhaste palačinke, ki jih ravno tako lahko dodelajo z vsemi dodatki, in pa vaflji z dodatki po želji. Cena palačink in vafljev je 2 evra plus dodatki, ki so 1,90 evra za 100 gramov,” še razloži sistem vodja sladolednice.
Novi okusi sladoleda poleti
Ves čas je v prodajalni prisotna tudi ena oseba, ki skrbi za red, čistočo in delo na blagajni, z veseljem pa tudi pomaga pri svetovanju in izbiri sladoleda. Ponudba je izjemno pestra že jeseni, nič drugače ne bo pozimi, za poletje pa obljubljajo veliko številko novih okusov sladoleda ter ostale novosti.