V Mariboru so včeraj pričeli snemati novo domačo nadaljevanko Primeri inšpektorja Vrenka, ki bo na spored TV Slovenija prišla prihodnje leto. Napete detektivske zgodbe se dogajajo prav v Mariboru, nadaljevanka pa nastaja po romanih Avgusta Demšarja.

V Mariboru so pričeli včeraj snemati novo domačo nadaljevanko Primeri inšpektorja Vrenka, ki bo na spored TV Slovenija prišla prihodnje leto.

“Komaj čakamo, da pridejo Primeri inšpektorja Vrenka (igra ga odlični Dario Varga), posneti po napetih kriminalkah Avgust Demšar, in z mnogimi avtentičnimi, mariborskimi prizorišči, tudi na male ekrane,” so ob tem zapisali na facebook strani Mestne občine Maribor.

Zapleti in razpleti v Mariboru

“Igrani program Televizije Slovenija pripravlja novo kriminalno nadaljevanko Primeri inšpektorja Vrenka. Gre za izvirno slovensko detektivsko nadaljevanko, ki je nastala po romanih Avgusta Demšarja. Nenavadni primeri, zanimivi liki, inteligentni zapleti in presenetljivi razpleti vas na nacionalki čakajo že v začetku naslednjega leta. Zaplete in razplete svojih detektivskih zgodb avtor postavlja v realni kraj, Maribor, zato je tudi prvo prizorišče v mestu, kjer glavni knjižni junak inšpektor Martin Vrenko razrešuje primere. V seriji ga bo upodobil Dario Varga,beremo na MMC RTV SLO.

Tomaž Zupančič, ki piše pod psevdonimom Avgust Demšar, je mariborski pisatelj, ki piše izključno detektivske zgodbe oziroma kriminalke, pred časom pa smo se z njim pogovarjali tudi mi. Več o priljubljenem avtorju lahko preberete v tem intervjuju.