Gasilci 1. sektorja Javne gasilske službe Maribor so danes na Limbuškem nabrežju v okviru gasilske vaje preverjali usposobljenost in ustreznost medsebojne komunikacije med enotami.

Limbuško nabrežje so danes dopoldne zasedli številni gasilci z več gasilskimi vozili in reševalno opremo. V mesecu oktobru, ki je mesece požarne varnosti, so namreč pripravili gasilsko vajo 1. sektorja Javne gasilske službe Maribor.

Sodelovalo je približno 45 gasilcev

Kot je povedal vodja vaje in sektorski poveljnik Anton Klemenčič, sicer predsednik PGD Maribor Studenci, je na vaji, v kateri so ob studenških gasilcih sodelovala tudi gasilska društva Maribor mesto, Kamnica, Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Henkel, povabili pa so tudi Gasilsko brigado Maribor in PGD Pekre, sodelovalo približno 45 gasilcev.

 »Simulacija vaje je bila zamišljena, da si je skupina mladostnikov na dokaj nedostopnem terenu na nabrežju reke Drave pripravila piknik. Zaradi njihove neprevidnosti je prišlo do eksplozije jeklenke, zaradi tega pa se je huje poškodovalo 5 oseb, prav tako 5 jih je utrpelo lažje poškodbe, dve osebi pa sta bili pogrešani,« je pojasnil Klemenčič in dodal, da so zaradi nedostopnega terena lahko posredovala samo gasilska vozila za gašenje požarov na naravi. Ponesrečene pa so oskrbeli reševalci, teh je bilo 6, ki so jih na kraj nesreče pripeljali z gasilskimi čolni.

Anton Klemenčič: »Huje se je poškodovalo 5 oseb, prav tako 5 jih je utrpelo lažje poškodbe, dve osebi pa sta bili pogrešani.«

Tri različne lokacije

Do nesreče je prišlo med bližnjo elektrarno in Drava centrom, kjer bilo tudi poveljniško mesto. Spust reševalnih čolnov je bil pri kavarni. »Na treh različnih lokacijah smo želeli preveriti usposobljenost enot in ustreznost medsebojne komunikacije,« je zaključil Klemenčič.