Na ogled je postavil 40 likovnih del, ki so jih umetniki iz različnih držav ustvarili na mednarodnih kolonijah.

V Domu Danice Vogrinec je steklen hodnik, ki povezuje dva objekta, v slabih treh letih postal razstavišče likovnih del. Pred tremi leti je na povabilo direktorja Marka Slaviča in Polone Lah postavil prvo razstavo svojih likovnih del mariborski slikar Rajko Ferk.

Ustrezno razstavišče za predstavitev likovnih del

Kot je povedal, ima poseben način slikanja, saj odvzema barvo s platna in  je bil ta prostor oziroma razstavišče nadvse ustrezno za predstavitev njegovih likovnih del. »Čez dan pronica svetloba skozi tanjše sloje barve na platnu, preko noči pa je svetloba iz sprednje strani slike, zato nastane povsem druga zgodba,« je pojasnil Ferk, ki je imel zadnji dve leti svoje slike razstavljene v tem prostoru.

Vsake tri mesece nova razstava

Mariborski slikar pa je tokrat kot organizator mednarodnih kolonij Duplek art v omenjenem domu oziroma hodniku postavil na ogled 40 likovnih del, ki so jih umetniki ustvarili na omenjenih kolonijah. »Vsake tri mesece bom zamenjal slike z novimi in omogočil  varovancem doma  in obiskovalcem, da si ogledajo likovna dela mnogih slikarjev, ki so zastopali svoje države. Sodelovali so namreč umetniki iz Japonske, Nepala, Kube, Peruja, Katarja, Turčije,Hrvaške, Črne gore, Makedonije, Srbije, BiH,Češke, Slovaške, Ukrajine, Rusije, Italije, Avstrije, Nemčije, Švice, Bolgarije in Slovenije,« je poudaril Ferk.

Na ogled tudi v medgeneracijskem centru Dvorjane

Sodelovanje Doma Danice Vogrinec in občine Duplek pa je še posebej opazno v medgeneracijskem centru Dvorjane, ker se tudi že tretje leto vrstijo likovne razstave v organizaciji LHD RAY & CO.