Kramarski sejem predstavlja za Mariborčane pomemben del vikend obreda. Trenutna ponudba je okrnjena, prodajalci vztrajajo kljub upadu prodaje. Po novem odprt tudi ob četrtkih.

Kramarski sejem predstavlja za Mariborčane pomemben del vikend obreda. Na stojnicah različnih ponudnikov lahko obiskovalci izbirajo med vrtninami, sadjem, domačo zelenjavo, medenimi izdelki in mesnimi proizvodi. Največ povpraševanja je predvsem po sadikah, živilih in rožah. Trenutna ponudba na bolšjaku je sicer okrnjena, saj se ne prodajajo starine, tekstil in drugi izdelki, ki so bili del običajne ponudbe. Za lačne želodčke poskrbijo v okrepčevalnici, ki nudi žar ponudbo in pri manjši pekarni, kjer so na voljo pekovski izdelki.

 

Prodajalci v negotovosti, prodaja niha

Prodajalci so negotovi zaradi nihanja prodaje in slabše obiskanosti. Miro, prodajalec dišavnic in zelišč, ki prihaja na sejem prodajati že deseto leto zapored meni, da se bodo morali prodajalci navaditi na trenutno situacijo ter da bo kvečjemu še slabše. »Prvi četrtek sem si zaradi slabe prodaje komaj zaslužil za vstopnino. Potem pa je bila v soboto nepričakovana gneča in veliko boljša prodaja.«

»Prvi četrtek sem si zaradi slabe prodaje komaj zaslužil za vstopnino. Potem pa je bila v soboto nepričakovana gneča in veliko boljša prodaja.«

Prodajalci zaznavajo upad prodaje, a dodajajo, da je največja prodaja še vedno ob sobotah. Martin, prodajalec drevesnih sadik je povedal, da je sezona sajenja sadik drevesnic končana, zato nad slabšo prodajo niso presenečeni. »To je to kar se je prodalo za letos drevesnic, zdaj se bolj prodajajo vrtne sadike,« je dodal.

Vabljeni na kramarski sejem, ki je po novem odprt vsak četrtek in soboto od 6. do 12. ure.