Nigrad na sprehajalnih poteh strojno obreže moteče vejevje in pokosi travo dvakrat letno. Letos bodo obrezovali tudi vrbe.

Sprehajalne poti so na nekaterih mestih skoraj neprehodne, saj prehode prekriva vejevje. Obrnili smo se na Nigrad, kjer so nam pojasnili, da v zgornjem predelu brežine v celotni dolžini sprehajalne poti strojno obrežej omoteče vejevje in pokosijo travo dvakrat letno. Spodnji predeli brežin reke Drave so v pristojnosti Dravskih elektrarn.

»Žal so se nekatere dejavnost zaradi epidemije novega koronavirusa zamaknile na kasnejši čas in tako bomo tudi sprehajalno pot prečiščevali predvidoma v juniju ali juniju, zaradi česar vljudno prosimo za razumevanje,« so pojasnili na Nigradu.

Ponovno bodo obrezovali vrbe

Vrbe na območju Lenta je Nigrad generalno obrezal in prečistil leta 2018. Tedaj so izvedli tudi dvig krošenj, lani pa so odstranili posamezne prenizke veje, s čimer so zagotovili prehodnost pločnika.

Vrbe bodo, kot so še dodali, ponovno obrezovali letos, in sicer v potezi od Starega mostu do Studenške brvi. Dela pa bodo opravljena predvidoma v drugi polovici junija.