Objekt bodo delno podrli, delno pa izvedli rekonstrukcijo.

Potem ko bo Lidl v Hočah kmalu odprl novo trgovino, kjer bo dobilo delo okoli dva ducaza zaposlenih, o čemer smo poročali v tem članku, so tudi v centru mesta stekla gradbena dela za novo poslovalnico. Ta se bo nahajala v prostorih nekdanjega Giga Sporta v Melju, ki je že nekaj časa samevala in čakala boljše čase. Kot kaže bo ta del mesta kmalu postal živahnejši, saj so gradbena dela v polnem razmahu.

“Glede lokacije nekdanje trgovine Gigasporta lahko potrdimo, da je bila po izdanem gradbenem dovoljenju sklenjena kupoprodajna pogodba in je tako objekt oziroma zemljišče v lasti Lidla Slovenija. Izbrali smo že tudi izvajalca del in sicer podjetje Drava d.o.o. in konec julija pričeli z gradbenimi deli. Načrtujemo, da bomo objekt delno podrli, delno pa bomo izvedli rekonstrukcijo in na tem mestu odprli novo trgovino. Konkretnejše informacije pa v tem trenutku še ne moremo podati,” so sporočili iz službe za odnose z javnostmi pri Lidlu.

Prodajalci prešli na 30 urni delovnik

Koliko novih zaposlitev bo omenjena nova trgovina prinesla, še ni točno znano, kot rečeno pa bo v novi poslovalnici v Hočah ta številka najbrž čez 20.

Prodajalci, zaposleni v Lidl Slovenija, so sicer z novim poslovnim letom, ki se je začelo 1. marca, lahko prešli s 25-urnega na 30-urni tedenski delovnik. Lidlovi prodajalci so zaposleni za krajši delovni čas, saj je to po navedbah družbe “izrednega pomena za načrtovanje optimalnih ekip v trgovinah”.

V družbi so kot razlog za takšno odločitev pred časom navedli izzive, ki jih prinaša stalna rast števila kupcev. Daljši delovnik pomeni tudi višje plačilo, so že tedaj sporočili iz Lidla. Po prejšnji plačni lestvici je plača prodajalca, zaposlenega za 25 ur tedensko, znašala med 700 evri za začetnika in 820 evri za dolgoletnega sodelavca. Novi razpon plač prodajalcev, zaposlenih za 30 ur tedensko, sega od 840 do 980 evrov.