Včeraj, 7. novembra, je svoj drugi rojstni dan praznovala Premium poslovalnica banke Nova KBM, ki ima svoje prostore na Razlagovi ulici v Mariboru. Gre za največji program za premožnejše v Sloveniji, ki so ga včeraj počastili s prodajno razstavo mariborskega umetnika Nenada Cizla.

Kot razlaga direktor Sektorja privatnega bančništva in poslovanja z mikro GD Nove KBM Primož Kovačič je premium bančništvo ponudba, ki jo imajo v banki za svoje najboljše stranke. »Delamo za tiste najbonitetnejše, najpremožnejše, ki imajo pri naši banki večja sredstva ali večje mesečne prilive in jim želimo pomagati pri vodenju njihovih osebnih financ.«

Osebni bančnik in dostop do VIP prostorov na letališčih po svetu

Ponujajo premium paket, ki vključuje raznorazne ugodnosti, nazadnje so vključili črno debetno Visa kartico, ki ima značilnosti Visa Platinum kartice, s katero lahko stranke dostopajo do tisoč VIP letaliških salonov po vsem svetu.

Direktor Primož Kovačič

»Bistvena prednost pri vsem skupaj pa je, da ko imaš premium paket, dobiš svojega osebnega svetovalca, osebnega bančnika. Ta je vsaki stranki na voljo med osmo uro zjutraj in osmo uro zvečer vsak dan ter rešuje vse, kar stranka potrebuje. Tako strankam olajšamo delo, saj vemo, da so tovrstni komitenti velikokrat zasedeni, nimajo časa, da lahko preko različnih kanalov poslujejo – veliko lahko urejajo preko mobilnih telefonov, preko e-pošte… V večini sploh ne rabijo hoditi na banko, ampak osebni bančnik za njih ureja finance,« pojasnjuje Kovačič in kot pomembno stvar izpostavi tudi, da so osebni bančniki tudi licencirani naložbeni svetovalci. »To pomeni, da se s strankami dobijo enkrat letno in grejo skozi njihove finance – poskrbijo za finančno zdravje. Iz tega vidika nato skupaj postavijo dolgoročne cilje in skupaj načrtujejo njihovo uresničitev.«

Komitente ob obletnici povabili na razstavo Nenada Cizla

Ob drugi obletnici premium ponudbe Nove KBM so v poslovalnici pripravili druženje za svoje komitente in jih povabili na prodajno razstavo priznanega mariborskega umetnika Nenada Cizla. Ta je v prostorih premium banke razstavil dela iz treh obdobij, ki so zaznamovala njegovih 10 let ustvarjanja.

»Razstavljen je, jasno, fragment tega, kolikor je pač dopuščala razstavna površina. Ta dela definirajo obdobja v mojem življenju, zdelo se mi je pomembno pokazati, kaj se mi je zgodilo v zadnjih 10 letih. Razstava je tudi prodajna, če kogarkoli zanima, naj se javi,« je povabil umetnik Cizl.

»Najboljše stranke banke«

Nekaj besed je na včerajšnjem dogodku povedal tudi predsednik uprave banke John Denhof, ki je dejal, da so premium stranke najboljše, kar jih v banki imajo. »Ta program smo ustvarili pred dvema letoma, danes praznujemo rojstni dan. Spomnim se še, ko smo prerezali črno mašno in si obljubili, da bomo usmerjeni v fluentnost, da bomo strankam pomagali pri njihovem poslovanju s podporo in rešitvami – na tem mestu se ločimo od ponudbe ostalih bank.«

Predsednik uprave John Denhof in umetnik Nenad Cizl

Kot največjo prednost premium bančništva je izpostavil, da so njihove stranke zelo zaposleni ljudje. »Mnogi, ki so bili danes tukaj imajo najbrž tudi osebne asistente, ki zanje organizirajo potovanja, službene sestanke in podobno. A ostajajo določene skrbi, kot so plačevanje računov, davkov in na tem mestu nastopi Premium banka, ki za te zadeve poskrbi,« je sklenil Denhof.