Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih je danes, v torek 3. decembra, organiziralo dan odprtih vrat in tako našim najmlajšim omogočilo, da so se preizkusili znajti v temi.

Otroci so se z zavezanimi očmi z belimi palicami sprehodili po prostorih Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor, in se preizkušali v vsakdanjih ovirah kot so točenje vode v kozarec, tehtanje hrane, prepoznavanje vonja začimb, pa tudi branje knjig v brajlici in uporabi računalnika.

oznorCO

oznorCOBR

Slepost kot vsakdan

Zaposleni na društvu pravijo, da so navdušeni nad radovednimi otroci, hkrati pa poudarjajo, da poskušajo otroke s tematiko čim bolj seznaniti, da vedo kako reagirati in pomagati vrstnikom v šoli, ki se s slepostjo in slabovidnostjo že soočajo.

Društvo izvaja posebne socialne programe, ki so namenjeni podpori slepim in slabovidnim z reorganizacijo in rehabilitacijo življenja, z namenom da se lahko vključijo v dejavnosti, kot so raba pametnih telefonov in računalnikov, obiskovanje šole ter mobilnost v okolici.

Na društvu še poudarjajo, da so pripomočki slepim in slabovidnim že zelo dolgo na voljo, sploh v tujini, Slovenija pa se tem standardom približuje počasi.