Oder na Dravi bo pomlad dočakal v skladišču.

Za oder na Dravi po odločbi inšpektorja MO Maribor ni pridobila gradbenega dovoljenja ter bi ga morala občina odstraniti, a: “Na odločbo inšpektorja smo se pritožili.” Oder bi naj bil črna gradnja, saj odločba gradbenega inšpektorja, zahteva odstranitev plavajočega odra, kot tudi parterja. Na ministrstvu za okolje in prostor so pred časom pojasnili, da pritožba zoper odločbo ne zadrži izvršitve odločbe, a se ponavadi v izvršilnem postopku najprej določi nov datum izvršitve.

Pozimi ne bo programa

Oder je tako na mestu stal še nekaj mesecev, ta teden pa so začeli z odstranjevanjem, a le za zimo pojasnjujejo na MO Maribor: “Podjetje Adtech, d.o.o. bo začelo z demontažo in prevozom Odra na Dravi na pokrito lokacijo skladiščenja saj se bo oder čez zimo odstranjeval (ne bo programa na odru zaradi vremena).”

Delna zapora pločnika in parkirišča

Zanimalo nas je tudi kolikšen bo stroške tega dela. “Vrednost del je 36.000 evrov (neto) in zajema demontažo in prevoz na pokrito lokacijo skladiščenja. Vrednost skladiščenja je 6.000 evrov (neto). Podjetje Nigrad je postavilo delno zaporo pločnika in parkirišča za potrebe izvedbe demontaže odra,” pojasnjujejo na mariborski občini in dodajajo, da bo oder na Dravi ponovno postavljen na reko Dravo spomladi 2019.