Policisti so se povezali z Upravo RS za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin, vendar tudi tam ne obravnavajo tovrstne prijave.

Društvo za zaščito konj je prostovoljna in neprofitna organizacija za pomoč živalim. Rešuje in oskrbuje zavržene in pomoči potrebne konje ter jim išče nove domove. Včeraj pa so naleteli na prizor v okolici Rač, kjer žal več ni bilo pomoči. Ob cesti je bila odvržena odsekana glava konja. Kot so zapisali v društvu je bila zadeva prijavljena na številko 112, ne vedo pa ali je bila zadeva javljena policiji, prav tako ne kdo je glavo odpeljal. Mimoidoči, ki je naletel na omenjen prizor je društvu zgolj posredoval fotografije, kot so dejali očividca žal ne pozna.

Na PU Maribor so dejali, da na PP Rače do sedaj niso bili obveščeni o taki glavi ali podobnem dejanju. »Policisti že cel dopoldan poizvedujejo o kraju najdbe te glave, vendar neuspešno. Povezali smo se tudi z Upravo RS za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin, vendar tudi tam nimajo take prijave.«

Zaradi tega pozivajo, da, v kolikor poznate lokacijo najdbe te glave ali morebitnega oškodovanca, da nas o tem obvestite policijo, da bodo lahko zadevo preiskali.

Za več informacij smo se obrnili v Društvo za zaščito konj. Njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.