Na vurberški plaži so danes najbolj pogumni skočili v Dravo v okviru humanitarnega 2. novoletnega skoka v reko.

V Društvu Ohranimo naravo čisto iz občine Duplek so letos pripravili 2. novoletni skok v Dravo,  ki so organizirali na vurberški plaži v kraju Vurberk, kjer vsako leto poteka tekmovanje z gasilskimi čolni. Sodelovalo je 18 plavalcev, voda pa je imela le 3,5 stopinj Celzija.

Plavanje v tri stopinje hladni reki

Borut Ludvik, predsednik omenjenega društva, pravi, da so ponosni na edinstveni dogodek, ki se odvija na tej 710 kilometrov dolgi evropski reki, še posebej, ker ga izvajajo ravno v domačem kraju. In če se nekateri sprašujejo, zakaj zaplavati v tako hladno reko, Ludvik odgovarja: »Odločitev tistih, ki so danes, 1. januarja, zaplavali v dokaj hladni reki Dravi, zahteva precej močne volje in poguma. Za večino ljudi to početje ni najbolj prijetno oziroma je nekaj, kar je zanje celo praktično neizvedljivo. A ko premagate sami sebe, je občutek zares neverjeten.«

“Prvi dan v novem letu je pravšnji, da za seboj »pustimo« vse slabo iz minulega leta in občutimo zdravilno moč mrzle vode, ki ima pozitiven vpliv na našo psihično moč oziroma duševno zdravje, fizično zdravje in počutje.”

Ludvik je še dodal, da je prvi dan v novem letu pravšnji, da za seboj »pustimo« slabe stvari iz minulega leta in občutimo zdravilno moč mrzle vode, ki ima pozitiven vpliv na našo psihično moč oziroma duševno zdravje, fizično zdravje in počutje. »S tem, ko se boste opogumili, boste sami sebi dokazali, kako močna je vaša volja. Precej lažje se boste soočali z različnimi izzivi, ki so pred vami v prihajajočem letu,« še poudarja sogovornik.

Vsakemu pogumnemu udeležencu plavanja za izkazan pogum podelijo nagrado.

Izkupiček za otroke vrtcev in šol ter nova drevesa

Prireditev ima tudi humanitarno noto. Na dogodku so zbirali sredstva za skupinsko pustno masko otrok vrtcev in šol občine Duplek v letu 2020. Del zbranih donacij pa bodo namenili tudi novim posaditvam dreves v naseljih občine Duplek.