Dresi, ki so jih pred dnevi poklonili, so prispeli na cilj, v državo Mali na zahodu Afrike. Sklenili so, da sedaj pričnejo z zbiranje vse vrste obutve.

V NK Maribor Tabor, so že pred časom začeli z zbiranjem športne opreme za vse tiste otroke po svetu, ki si ne morejo
privoščiti niti osnovnih dobrin. Našli so povezavo kako to narediti in oprema je, kot so sporočili, dosegla svoj cilj. Dresi, ki so jih pred dnevi poklonili, so prispeli na cilj, v državo Mali na zahodu Afrike.

“V NK MB Tabor smo pričeli leta 2011 pisati eno lepo športno zgodbo tega mesta, s selekcijami letnik: 1998, 1999, 2000,
2001, 2002, 2003, 2004 in 2005, prav s temi dresi, ki jih vidite na sliki.  Želimo si, da se ta zgodba ponovi tudi na drugem koncu sveta. Hvala Andreja – Febi in zavod Ornament Maribor, ki ste nam to omogočili,” so zapisali.

Sklenili so, da sedaj pričnejo z zbiranje vse vrste obutve, predvsem športne teniske in kopačke. “Slika več kot nazorno govori, da jih otroci v Afriki nujno potrebujejo. Pa včasih mislimo, da nimamo nič in da nam je slabo. Vsakič, ko boste imeli te misli, se spomnite na otroke iz Malija,” povedo in dodajo, da NK Maribor Tabor ni le klub, ki se ukvarja zgolj z nogometom. Če je le v njihovi moči, radi pomagajo tudi drugim. Nekaj športne opreme so pretekli teden poslali v Bosno.