Na Mestni občini Maribor zagotavljajo, da bo zahodna tribuna Ljudskega vrta obnovljena do konca aprila 2021. Danes je NK Maribor svečano predal fascikle projektne dokumentacije za prenovo zahodne tribune stadiona Ljudski vrt.

FOTO: MP Produkcija

Danes, 11. decembra, se je na Mestni občini Maribor odvila svečana predaja projektne dokumentacije za prenovo zahodne tribune stadiona Ljudski vrt. Fascikle je mariborskemu županu Saši Arsenoviču predal predsednik NK Maribor Drago Cotar.

Arsenovič je pred časom naročil revizijo projekta prenove, ta je sedaj nekoliko spremenjena. Med drugim je župana in njegovo ekipo zmotilo, da se je zmanjšalo število sedežev, pomisleke je  vzbudilo tudi število vip lož. Preverili so tudi, ali se da povečati telovadnice pod tribuno. Ugotovili so, da velikih premikov žal ni bilo.

»Želimo končati do aprila 2021, tako da tudi tekme Evropskega prvenstva do 21 niso ogrožene. Močno si želimo dokončati stadion. NK Maribor je naredil veliko za športni razvoj, to kaj naredimo danes gradimo za naše otroke,« je dejal Arsenovič.

Za zahodno tribuno je trenutno v teku javno naročilo za izvajalca gradbenih del. Razpis bo, kot je pojasnil župan, končan 20. decembra, njegova želja je, da gredo januarja v pogajanja.

»Kakšne bodo cene, bo pokazal čas. Upam, da bodo podjetja, ki so večinoma iz tega okoliša, razumela tudi svojo družbeno odgovornost in poskušala graditi po najboljših možnih cenah, da bo projekt izvedljiv,« je dejal Arsenovič.

Drago Cotar, predsednik kluba NK Maribor je dejal, da si obnove želijo čimprej. »Upamo, da bo stvar šla po časovnici, kot je zastavljeno. Želim si, da pri izbiri izvajalcev ne bo prišlo do kakšnih zapletov.« Ob tem je dodal tudi, da so zainteresirani, da se stadion obnovi, gre za stvar ne le kluba, temveč celotnega Maribora. »Pripravljeni smo bili donirati neka sredstva, da se Ljudski vrt uredi tako kot je treba.« O kakšni višini denarja govorijo, ni želel izdati, češ da gre za poslovno skrivnost.